Hukuk Fakültesi Açılış Dersi Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Tarafından Verildi

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi, 2024-2025 eğitim dönemine Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un verdiği açılış dersiyle merhaba dedi.

Etkinliğe, Şeref Malkoç’un yanı sıra Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Coşkun Karaca, Bolu il protokolü, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Coşkun Karaca, katılımcılara hitap ederek üniversitemizin kurucusu Merhum İzzet Baysal’ı rahmetle andı. Fakültemizin tarihi ve modern mimari özelliklerine dikkat çeken Karaca, “Üniversitemiz Hukuk Fakültesi, Türkiye’nin en modern hukuk fakültesi binalarından biri” ifadesini kullandı. Ayrıca, yeni akademik yılın tüm katılımcılara başarı getirmesini diledi.

Karaca’nın ardından kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Yeni öğrencilere dil öğrenmenin önemini vurgulayan Alişarlı, üniversitemizin köklü geçmişini ve “Her Yaş Dostu Üniversite” yaklaşımını anlattı. Adaletin, İslam inancı ve Türk medeniyeti için ne denli önemli olduğunu belirten Alişarlı, Filistin’de yaşanan olaylara da değinerek soykırımı kınadı ve başarılı bir akademik yıl dileğinde bulundu.

Fakültenin açılış dersini vermek üzere kürsüye gelen Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, katılımcılara yeni akademik yıl için hayır dileklerinde bulundu. Türkiye’deki üniversite sayısı ve öğrenci yoğunluğu hakkında bilgiler veren Malkoç, hukuk fakültelerinin adalet, hukuk ve insan hakları konularında aktif rol oynamasının önemini vurguladı. “Hukukçuların, iş süreçlerini denetleyebileceği bir sistem inşa etmeliyiz” diyen Malkoç, öğrencilerin iyi bir eğitim alarak en az bir batı dili ve bir doğu dili öğrenmelerini önerdi. “21. Yüzyılın Türkiye’si sizin omuzlarınızda yükselecek” diyerek öğrencilerin önemini vurguladı.

Malkoç’un konuşmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi ve Malkoç, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Dekan Prof. Dr. Coşkun Karaca, Malkoç’a plaket takdim etti. Malkoç, son yayımlanan İnsan Hakları Gazze Raporu ve akademik ombudsmanlık dergisini de Rektör Alişarlı’ya hediye ederek ilk dersi sona erdirdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/x63v
    Önceki İçerikİngilizce Seviye Tespit Sınavı
    Sonraki İçerikBAİBÜ kampüs karşılama festivali başladı