Enerji yönetim sistemimize kalite belgesi aldık

Sürdürülebilir çevre ve enerji bilincini temel stratejik ilkeleri arasına alarak “Ülkemi Seviyorum, Enerjime Sahip Çıkıyorum” mottosuyla akademik ve idari faaliyetlerini yürüten Üniversitemiz, Gölköy kampüsünde kurduğu enerji yönetim sistemiyle TS EN ISO 50001:2018 belgesi almaya hak kazandı.

Üniversitemizin 2024-2028 Stratejik Planı kapsamında yer alan enerjinin doğru kullanımı, enerji tüketimi ve maliyeti ile kişi başına düşen karbon ayak izinin azaltılması ve benzeri hedefler doğrultusunda, yeni teknolojilerden enerji sağlamak, etüdü tamamlanan binalarda işlem yaparak enerji kullanım verimliliğini ve bu binaların sayısını arttırmak ve kişi başına düşen yıllık elektrik tüketimini azaltmak amacıyla çalışmalar yürütülüyor.

Bu kapsamda Üniversitemizin enerji performansını iyileştirmek için gerekli sistemleri geliştirmek, enerji tüketimini ve maliyetlerini azaltmak, sera gazı emisyonlarını azaltmak ve çevre etkilerinin iyileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımızca yürütülen çalışmalar, enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğinin artırılmasına dair yönetmeliğin hükümlerini sağlayarak, TS EN ISO 50001:2018 kalite belgesini Üniversitemize kazandırdı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ga3f
    Önceki İçerikRektör Karahocagil’den Rektörümüze ziyaret
    Sonraki İçerikOnlıne Eğitim Semineri: İntihal.Net Akademide Farkındalık ve Arayüz Eğitimi – Temmuz