Çeyrek asrı deviren idari personelimize onur ödülü

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde 25 yılı aşkın süredir görev yapan 165 idari personele ‘Hizmet Onur Belgesi’ verildi.

Personel Daire Başkanlığı’nın katkısı ve desteğiyle Rektörlüğümüz himayesinde düzenlenen ’25. Yıl Hizmette Onur Töreni’, İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz, Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Coşkun Karaca, Genel Sekreter İhsan Ağcan, Genel Sekreter Yardımcıları İsmail Temel ve Nihani Yıldırım, dekanlar, daire başkanları, akademik ve idari personel ile üniversitemizde 25 yılını doldurmuş idari personel katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Doğan’ın solistliğini yaptığı ve bu özel program için Zonguldak’tan Üniversitemize gelen madencilerden oluşan Grup Derun ekibi, Türk Halk Müziği konseri verdi. Büyük beğeni toplayan konserin sonunda sanatçılara, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Yönetmenliğini Fatih Peker’in yaptığı ve Rektörlük Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinde, 30 yılı aşkın süredir Üniversitemize hizmet veren değerli personellerimiz, göreve nasıl başladıklarını, hangi birimlerde çalıştıklarını ve anılarını anlattı.

“En az 25 yıldır Üniversitemizde görev yapan idari personel adına konuşma yapmak, onur ve gurur kaynağı.”

Törenin açılış konuşmasını, 30 yılı aşkın süredir Üniversitemizde görev yapan Genel Sekreter Yardımcımız İsmail Temel yaptı. Temel, konuşmasına, Üniversitemize adını veren kurucumuz, Bolu’nun Babası Merhum İzzet Baysal ve Üniversitemizin Kurucu Rektörü Merhum Prof. Dr. Kemal Güçlüol’u rahmet ve minnetle anarak başladı.

25 yılı aşkın bir süredir Üniversitemize hizmet eden personel adına konuşma yapmanın, kendisi için büyük bir onur ve gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Temel, “Bu süre zarfında eğitim ve idari süreçlerin bir parçası olarak bu büyük ailenin içinde yer almak, benim için büyük bir mutluluk. 25 yılı aşan bir süre boyunca değişik görevlerde aynı kurumda çalışmak, sadece bir işten ibaret değildir. Bu bir yaşam biçimi ve tutku demektir. Üniversitemizin her kademesinde, her alanında birlikte büyüdük; değiştik ve geliştik. Geçmişe dönüp baktığımızda sadece bir meslek hayatı değil, aynı zamanda bir yolculuğu görüyorum. Üniversitemizin öğrenci sayısındaki artışa, bilimsel çalışmalara ve topluma sağladığı katkılara tanık olmak, her geçen gün artan başarılarına şahit olmak bizler için tarifsiz bir gurur kaynağı oldu.” diye konuştu.

Görevinde çeyrek asrı dolduran idari personele Rektör Alişarlı’dan tebrik ve teşekkür

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, 25 yılı aşkın süredir Üniversitemize hizmet veren idari personelimize teşekkür ederek, özetle “25 yıl ve daha fazla süre bir kurumda emek vermek, sebat etmek kolay değildir. Sevgi ister, bağlılık ister, fedakârlık gerektirir. Hayat da böyledir; iş hayatı ve dostluklar da böyledir. Üniversitemizde 25 yıl, hatta 30 yıl 39 yıl çalışanlarımız var. Öncelikle tüm mesai arkadaşlarıma, üniversitemize katkı sağladıkları, emek verdikleri, değer kattıkları için teşekkür ediyor ve kendilerini tebrik ediyorum. Üniversiteler, bir kişinin tek başına yönetebileceği, kurumu tek başına başarıya götürebileceği bir yer değildir. Bu bir ekip işidir. Bir kurum ancak beraber yönetilebilir; birlikte başarı sağlanabilir. Bu noktada sizlerin emekleri, gayretleri, iş sadakatiniz çok önemli. Üniversitemizin başarılarında hepinizin imzası ve katkısı vardır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, büyük ve güçlü bir ailedir.” ifadelerini kullandı.

Üniversitemizin kurucusu merhum İzzet Baysal’ı minnet ve şükranla anıyoruz

Rektör Alişarlı, hayırseverliğin önemine de değindiği konuşmasında, Üniversitemizin banisi merhum İzzet Baysal’ı minnet ve şükranla yâd etti.

Konuşmaların ardından en az 25 yıldır Üniversitemizde görev yapan idari personelimize Hizmet Onur belgeleri takdim edildi; pasta kesimi ve ikramının ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Personelimiz, Sosyal Tesis bahçesinde düzenlenen öğle yemeğinde ağırlandı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/deze
    Önceki İçerikBETUM semineri, 8 üniversiteden akademisyenleri bir araya getirdi
    Sonraki İçerikBeyaz Et Yetiştiricilerini Bilgilendirme ve Ödüllendirme Semineri gerçekleştirildi