Bi’ Dünya Sinema etkinliğinin ikincisi Bab’Aziz filmiyle gerçekleştirildi

Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ve Motif Anadolu Kültür Sanat Derneği (MAKSAD) iş birliğinde gerçekleştirilen Bi’ Dünya Sinema etkinliğinde Tunus sinemasından Bab’Aziz filmi gösterildi.

BAİBÜ Kültür Merkezi Mavi Salonda yapılan etkinliğe; İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Ercan Aktan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Süs, üniversitemiz idari ve akademik personeli, öğrencileri ve Bolulu vatandaşlar katıldı. Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerimizin ülkelerinden örnek filmler gösterilerek kültürlerarası etkileşim hedeflenen Bi’ Dünya Sinema etkinliğinin ikincisi, Tunuslu TÖMER öğrencisi Muhammed Sado’nun ülkesini katılımcılara tanıtmasıyla başladı. Sado’nun sunumu ardından Tunuslu yönetmen Nacer Khamir’in yazıp yönettiği Bab’Aziz filminin gösterimi gerçekleşti. Doğu kültürünün mistik ve tasavvufi ögeleriyle birlikte güçlü metaforlar barındıran Bab’Aziz filmi gösterimi ardından MAKSAD Başkanı Fatih Peker izleyicilerinde katılımıyla film üzerine kritik yaptı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/4nr7
    Önceki İçerikYüksel Coşkunyürek Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti
    Sonraki İçerikSAGE Online Yazarlar Eğitimi Serisi: Etik ve Araştırmada Dürüstlük”