Minik şeflerle mutfakta sıfır atık uygulaması

    Üniversitemiz Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde Çevre Koordinatörlüğü, BAMER, Bolu İzzet Baysal Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ve 100. Yıl İlkokulu iş birliğinde, sıfır atık kavramını çocuklara aşılamak amacıyla “Minik Şeflerimiz Mutfakta” etkinliği düzenlendi.

    Çöpe attıklarımızı azaltmayı hedefleyen çevre yönetim anlayışı olan Sıfır Atık, gıda israfının önlenmesine ve çevre bilincinin gelişmesine katkı sunuyor. Geleceğimiz için çok önemli olan sıfır atığın mutfakta nasıl uygulanabileceğini çocuklara öğretmek amacıyla eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirildi.

    Dr. Öğr. Üyesi Filiz Yıldız ve Şef Safiye Metin koordinasyonunda minik şeflere, gıda atıklarının değerlendirildiği uygulamalı eğitim verildi. Minik şefler, bayat ekmekten pizza ve karpuz kabuğundan reçel yaptı; karışık turşu kurdu. Hem keyifli vakit geçiren hem de gıda atıklarını değerlendirerek israfı önlemeyi öğrenen minik şefler, sıfır atık kavramının günlük yaşamda nasıl uygulanabileceğini deneyimlemiş oldu.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/4i6x
    Önceki İçerikİŞKUR Gençlik Programı protokolü imzalandı
    Sonraki İçerikGençlik festivalinde ikinci gün etkinlikleri yapıldı