YENİGIDAM, Bolu’daki Sanayi Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (YENİGIDAM), iş dünyası, kamu kurumları ve diğer paydaşlarla ilişkilerin geliştirilmesi ve eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal-kültürel faaliyetlerin planlanması amacıyla Bolu’daki sanayi kuruluşlarının temsilcileriyle Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Yardımcısı ve YENİGIDAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aydın Him, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve YENİGIDAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hande Erge, YENİGIDAM Müdürü Doç. Dr. Turgay Pekdemir, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Cem Göl ve Öğr. Gör. Dr. Şeyda Karabörk, YENİGIDAM Danışma Kurulu’nda görevli kurum müdürleri, akademik ve idari personeli ile akademisyenler ve iş insanları katıldı.

Toplantının açılışında YENİGIDAM Müdürü Doç. Dr. Turgay Pekdemir, eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve analitik hizmetlere katkı sağlayabilecek imkân ve kapasiteye sahip merkezin faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Merkezin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve topluma hizmet çalışmalarının sürdürülebilir ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesinde paydaşlarımızın fikir ve önerilerinin çok değerli olduğunu belirten Doç. Dr. Pekdemir, merkezimizin şehre sunduğu katkılar noktasında, sanayi kuruluşlarının taleplerini göz önünde bulundurmaya devam edeceklerini söyledi.

Akreditasyon Çalışmaları Görüşüldü

YENİGIDAM’ın vizyon ve hedeflerinin de ele alındığı toplantıda ayrıca, hem merkezin hem de Bolu’nun gelişimine katkı sağlamak amacıyla ortak yürütülecek çalışmalar değerlendirildi; gündem maddeleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Merkez bünyesinde Bolu’daki sanayi kuruluşları için öncelikli olan analizlerin yapılmasına ve belirli cihaz ve testlerin akreditasyon işlemlerine ilişkin görüşmeler yapıldı. Gündem maddeleri karara bağlandı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının kapanış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him yaptı. Toplantının ardından YENİGIDAM Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Cem Göl ve Öğr. Gör. Dr. Şeyda Karabörk, katılımcılara merkez laboratuvarlarını gezdirerek, proje ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Önceki İçerikRektör Alişarlı, Proje Ortağımız Altındağ Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Bilim ve Sanat Etkinliklerine Katıldı
    Sonraki İçerikBAİBÜ’lü Akademisyen, Türkiye-Afrika Medya Zirvesi’ne Katıldı