BAİBÜ’lü Akademisyen, Türkiye-Afrika Medya Zirvesi’ne Katıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 25 Mayıs Afrika Günü vesilesiyle düzenlenen Türkiye-Afrika Medya Zirvesine Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde görev yapan Arş. Gör. Dr. Fatih Şen’de davet edildi.

Türk ve Afrikalı medya mensupları arasında iş birliği ve eş güdümün güçlendirilmesini, tecrübelerin paylaşılmasını ve ortaklık perspektifinin geliştirilmesini hedefleyen ve 25-26 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen medya zirvesi tamamlandı. Zirveye; İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün, 45 Afrika ülkesinden 80 basın mensubunun yanı sıra Türk ve Afrikalı diplomatlar, kamu kurumlarının yöneticileri, medya temsilcileri, akademisyenler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

“Medya Zirvesi, Son 20 Yıldır Türk Dış Politikasında Geliştirilen Afrika Politikasının En Önemli Sac Ayaklarından Biridir.”

Zirveyi ele alan yazılarıyla Merhaba Afrika, zirveye katılan, aralarında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Fatih Şen’in de olduğu Türk akademisyen ve gazetecilerin, Türkiye-Afrika Medya Zirvesi hakkındaki düşüncelerini kaleme aldı. Arş. Gör. Dr. Fatih Şen, gerçekleştirilen zirvenin son 20 yıldır Türk dış politikasında Afrika’ya yönelik geliştirilen politikaların en önemli sac ayaklarından birini oluşturduğunu vurguladı. Türkiye’nin Afrika kıtası ile ilişkilerinin yüz yıllar öncesine dayandığını anımsatarak, Türkiye’nin günümüzde yüzünü tekrar bu coğrafyaya dönmesiyle ilişkilerin yeni bir boyut kazandığını ifade etti.

Türkiye açısından doğru haber kaynağının önemini vurgulayan Dr. Şen, özetle “Bu zirvede 54 Afrika ülkesinden 44’ü temsil ediliyor. Türk dış politikası açısından baktığımızda bu zirvenin, doğru haber kaynaklarına aracısız bir şekilde ulaşılması yönünden daha sağlıklı sonuçlar ortaya çıkardığını düşünebiliriz. Asıl önemli noktanın bu olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Önceki İçerikYENİGIDAM, Bolu’daki Sanayi Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
    Sonraki İçerikÜniversitemiz Akademik Birimleri Mezuniyet Tarihleri ve Davetiyeleri