Üniversitemizden Bolu’nun tanıtımına büyük destek

Üniversitemiz, 3-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan Bolu Tanıtım Günleri’ne panellerden sergilere, atölye çalışmalarından belgesellere ve müzik dinletilerine kadar geniş yelpazede birçok etkinlikle katkı sunuyor.

Bolu Tanıtım Günleri kapsamında ‘Bolu Gastronomisi’, ‘Bolu Tarih ve Kültürü’ ve ‘Bolu Turizmi’ ana başlıklarında paneller gerçekleştirilecek kurulan İlk panelde, Doç. Dr. Alper Kurnaz “Bolu Gastronomi Turizminin Değerlendirilmesi”, Doç. Dr. Osman Çavuş “Gastronomi ve Aşçılık Okullarının Önemi” ve Öğr. Gör. Berker Çiftçi “Eko-Gastronomi ve Tohum Ambarı”; ikinci panelde, Dr. Öğr. Üyesi Meral Ortaç “Yazılı Kaynaklar ve Arkeolojik Verilerle Bolu’nun Eskiçağ Tarihi”, Doç. Dr. Mehmet Süme “Türk Hakimiyeti Döneminde Bolu Tarihinden Kesitler” ve Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa “Bolu Tarih ve Kültüründen Görsel Yansımalar” ve üçüncü panelde Doç. Dr. Hakan Tuna “Bolu’da Sağlık Turizmi”, Doç. Dr. Onur Cüneyt Kahraman “Bolu Turizm Çeşitleri” ve Arş. Gör. Dr. Gökçe Yasemin Ersöz “Bolu’da Ekoturizm” konularında sunum yapacak.

Fuar için Üniversite Komisyonu Kuruldu

Bolumuzun tanıtımında önemli katkı sağlayacak fuara katkı vermek ve Üniversitemizin Bolu halk kültürünün tanınması ve ortaya çıkarılması adına düzenlediği sempozyumlarının çıktılarını sunmak üzere, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın talimatıyla bir komisyon kuruldu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz’ün başkanlığındaki komisyonun üyeleri Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden Öğr. Gör. Nimet Çelebi ve Md. Yrd. Fatih Peker’den oluşuyor.

8 sergi açılacak

Üniversitemiz, Bolu Tanıtım Günleri’nde biri grafik tasarım, biri seramik biblo ve 6’sı fotoğraf olmak üzere toplam 8 sergi açacak. Azize Aktaş Yasa, Orhan Baltacı, Furkan Bilaloğlu, Haşim Budak, Burak Elmas, Gürbüz Ertem, Hilal Kayıran, Emre Çalkaya, Rıdvan Gencer ve Sancar Ozaner’in fotoğraflarından oluşan “Keşfedilmeyi Bekleyen Cennet Seben” fotoğraf sergisi, sanatseverlerle buluşacak.

Cem Korkmaz, İhsan Ayıtkan, Turgay Yazar, Hasan Kırmızı, Nuray Namdar, Azize Aktaş Yasa, Selcen Genç ve Melis Yener’in objektifinden “Köroğlu’nun Diyarından…Haneler ve Hamiler” başlıklı Dörtdivan fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak.

Cihangir Kirazlı, Tuğba Aydın, Şafak Arslan ve Hikmet Erdoğan’ın “Kıbrıscık Doğasında Hayat Var”, Azize Aktaş Yasa’nın “Kıbrıscık’tan Haneler Hamiler”, Şuayip Çelemoğlu, Azize Aktaş Yasa, Fatih Peker ve Furkan Bilaloğlu’nun “Kadrajımdaki Göynük” ve Orhun Türker’in “Dün, Bugün Bolu” fotoğraf sergileri, etkinliğe katılanların beğenisine sunulacak.

Bahar Akbulak ve Nimet Çelebi’nin “Bir Türkü; Bin Motif” grafik tasarım sergisi ile Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü ile SSEDD iş birliğiyle 2016 yılında düzenlenen “Bolu” temalı seramik biblo yarışmasının eserleri sergilenecek.

Atölye çalışmaları

Bolu’nun tanıtımına atölye çalışmaları ile de destek verilecek. Prof. Dr. Melahat Altundağ liderliğinde Hilal Meydan, Tunahan Açıkgöz ve Ali Erol tarafından “Çarkta Çanak” başlıklı çömlekçi çarkında kil ile çanak yapımı atölyesi, Doç. Dr. Zeynep Küçüktural, Öğr. Görevlileri Semra Bozdoğan ve Hatice Horoz liderliğinde Sinem Balkanal, Eda Nergizciler, Ebru Bursalı ve Nazire Göktaş tarafından “Gerede Dantelleri” başlıklı mum batik atölyesi, Dr. Öğr. Üyesi Melek Şahindokuyucu liderliğinde “Çemberimde Gül Oya-III” başlıklı baskılarla Bolu nilüferleri, yazmaları ve kuşları atölyesi ile Öğr. Gör. Gamze Çalık Çetin ve Öğretmen İbrahim Çetin liderliğinde “Müziğin Tüm Bileşenleri ile Bolu Türküleri” başlıklı türkü atölyesi çalışmaları gerçekleştirilecek.

3 belgesel film izleyiciyle buluşacak

Bolu Tanıtım Günleri kapsamında, yapım BAİBÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Yönetmenliklerini Fatih Peker’in yaptığı “Kürül”, “Göynük Ramazan Sofrası” ve “Gerede Ferfene Geleneği” belgesellerinin gösterimi yapılacak. Belgesellere katkı verenler Göynük Ramazan Sofrası görüntü ve kurgu yönetmenliği Sercan Ergin, Göynük Ramazan Sofrası prodüksiyon Ümit Öztürk, Asistan Ezgi Kızılkaya’dan oluşuyor.

Bolu yöresine ait halk oyunları sahnelenecek

Gamze Çalık Çetin ve İbrahim Çetin, keman bağlama eşlikli Bolu türküleri konseri verecek. Üniversitemiz THOM Halk Oyunları Topluluğu “Ördek, Bolu Çiftetellisi, Adayolu, Gazel, Karaköy Sekmesi, Değirmen, Men Men, Estireyim mi, Halimem oyunlarını sahneleyecek. Sıdıka Kilitçi yönetimindeki topluluk, Ada Kilitçi, Hasibe Şenay Koçak, Öznur Güç, Seniha Yıldız, Sümeyye Ünal, Zümral Akşit, Beyda Başak Yazıcı, Neva Türkar, Sevgi Aytugar, Sidelya Hüma Yel ve Şevval Töngü’den oluşuyor.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/w3nc
    Önceki İçerikKazakistan Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Bytymbayeva’dan ziyaret