Üniversitemiz, Ankara’da düzenlenen Bolu Tanıtım Günleri’ne katılıyor

Üniversitemiz, 3-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen Bolu Tanıtım Günleri’ne katılıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın talimatıyla kurulan üniversite komisyonunun, akademik personelimizle yürüttüğü çalışmalar neticesinde Ankara’da düzenlediğimiz etkinlikler, Bolumuzun unutulmaya yüz tutmuş gelenek-göreneklerinin ortaya çıkarılmasına ve halk kültürünün daha geniş çevrelere tanıtılmasına büyük katkı sunuyor.

Aralarında Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu, Ankara Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Platformu SÜRKAP, Marmara Bolulular Platformu, Ankara Girişimci Kadınlar Derneği, Ankara Bolulular Derneği, Bolu ilçelerinin Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri ve Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin olduğu sivil toplum örgütlerince Ankara Millet Bahçesinde gerçekleştirilen Bolu Tanıtım Günleri etkinliğine; Bolu Milletvekilleri Yüksel Coşkunyürek, Türker Ateş ve İsmail Akgül, Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, İzzet Baysal Vakfı üyeleri, akademik ve idari personel ile vatandaşlar katıldı.

Bolu Tanıtım Günleri’ne bilimsel destek veriyoruz

Bolu Tanıtım Günleri kapsamında; ‘Bolu Gastronomisi’, ‘Bolu Tarih ve Kültürü’ ve ‘Bolu Turizmi’ ana başlıklarında 3 panel gerçekleştiriliyor. Panellerde; akademisyenlerimiz Doç. Dr. Alper Kurnaz, Doç. Dr. Osman Çavuş, Doç. Dr. Mehmet Süme, Doç. Dr. Hakan Tuna, Doç. Dr. Onur Cüneyt Kahraman, Dr. Öğr. Üyesi Meral Ortaç, Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa, Öğr. Gör. Berker Çiftçi ve Arş. Gör. Dr. Gökçe Yasemin Ersöz sunum yapıyor.

Biri grafik tasarım, biri seramik biblo ve 6’sı fotoğraf olmak üzere toplam 8 sergi açılıyor. ‘Bir Türkü; Bin Motif’ grafik tasarım, ‘Bolu’ temalı seramik biblo, ‘Keşfedilmeyi Bekleyen Cennet Seben’, ‘Köroğlu’nun Diyarından…Haneler ve Hamiler’, ‘Kıbrıscık Doğasında Hayat Var’, ‘Kıbrıscık’tan Haneler Hamiler’, ‘Kadrajımdaki Göynük’ ve ‘Dün, Bugün Bolu’ fotoğraf sergileri sanatseverlerle buluşuyor.

Etkinlikler büyük ilgi görüyor

Prof. Dr. Melahat Altundağ liderliğinde çömlekçi çarkında kil ve çanak yapımı atölyesi, Doç. Dr. Zeynep Küçüktural liderliğinde mum batik atölyesi, Dr. Öğr. Üyesi Melek Şahindokuyucu liderliğinde baskılarla Bolu nilüferleri, yazmaları ve kuşları atölyesi ile Öğr. Gör. Gamze Çalık Çetin liderliğinde türkü atölyesi çalışmaları büyük ilgi görüyor.

Yönetmenliklerini Fatih Peker’in yaptığı ve Rektörlük Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yapımı ‘Kürül’, ‘Göynük Ramazan Sofrası’ ve ‘Gerede Ferfene Geleneği’ belgesel filmleri izleyiciyle buluşuyor.

Öğr. Gör. Sıdıka Kilitçi yönetimindeki THOM Halk Oyunları topluluğu Bolu yöresine ait halk oyunlarını sahneliyor.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz başkanlığında BAMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa, Öğr. Gör. Nimet Çelebi ve Fatih Peker’den oluşan komisyon üyeleri ile düzenledikleri bilimsel ve sanatsal etkinliklerle Bolu’nun tanıtımına büyük katkı sağlayan akademisyenlerimiz ve Rektörlük Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli, özverili çalışmalarıyla Bolu Tanıtım Günleri’ne destek veriyor.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/uopr
    Önceki İçerikKampüs Karşılama Festivalinde 5. Gün