Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı kutlamaları kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörlüğünün organize ettiği “Tarihi Süreçte Türklerin Medeniyet Tasavvuru ve Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı Vizyonu Konferansı” Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, üniversite senatörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldığı program, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımız okunmasıyla başladı.

BAİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ocak konferansına Gazze’deki İsrail zulmüne tepki göstererek başladı. Ocak “Allah Filistinlilere yardım etsin öbürlerinin de hakkından gelsin” dedi. Türklerin medeniyet tarihinin en kadim topluluklarından biri olduğunu ifade eden Ocak, kültür ve medeniyet kavramlarıyla ilgili tanımlamalar yaptı. Batı medeniyetinin Afrika ve Asyalıları medeni insan olarak görmediğini dile getiren Ocak batı medeniyetinin Türkleri İslam’ın temsilcisi olarak görmesi sebebiyle 100 yıl önce yıkmaya çalıştığını ancak başaramadığını belirtti. İslam medeniyetinin 3 temel özelliği olduğunu aktaran Ocak bunların adalet, merhamet ve zarafet olduğunu söyledi. Ocak Türkiye’nin yeni yüzyılının geçmişten aldığı medeniyet değerleri üzerine inşa etmesi gerektiğine vurgu yaparak konuşmasını noktaladı.

Personel Voleybol Turnuvası Kupaları Verildi

Konferans ardından Üniversitemiz tarafından organize edilen Personel Voleybol Turnuvası kupa töreni gerçekleşti. 19 Eylül-12 Ekim 2023 tarihleri arasında 8 takımın katıldığı turnuvada İlahiyat Fakültesi Takımı 3’ücü, Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu Takımı 2’inci, Spor Bilimleri Fakültesi ise şampiyon oldu. Kupalar Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz tarından verildi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ygwy
    Önceki İçerik2023-2024 Akademik Açılış Töreni Video Kaydı
    Sonraki İçerikMorfoloji Ek Hizmet Binası ve Hukuk Fakültesi’nin açılışı gerçekleştirildi