Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ve ilk Türk Astronotumuz gençlerle buluştu

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Bolu Gençlik Buluşması Kongre Merkezi Bordo Salonda gerçekleştirildi

Programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bolu Valisi Erkan Kılıç, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı, Bolu il protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Alişarlı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’yı misafir etmekten duyduğu gururu ifade etti. Ülkelerin yaşam standartlarını ve bağımsızlık göstergelerini belirleyen öncelikli hususun teknoloji üretim kapasitesi olduğunu belirten Alişarlı, bu kapsamda yürütülen milli teknoloji hamlelerinin önemini vurguladı. Üniversitemizin ürettiği teknolojik ürünlerden bahseden Alişarlı, katılımcılara ve etkinlikte emeği olanlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Alişarlı’nın ardından söz alan Bolu Valisi Erkan Kılıç katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Bolu hakkında bilgi veren Kılıç, bilim ve teknolojinin önemini vurguladı. Son dönemde ülkemizde üretilen teknolojik ürünlerden bahseden Kılıç, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Kılıç’ın ardından kürsüye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Bolu’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Gençlere verdiği önemi vurgulayan Kacır, yenilikçi teknolojilerin dünyayı değiştirdiğini ve yenilikçi teknolojileri de gençlerin ürettiğini dile getirdi. Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında gerçekleştirilen Teknofest hakkında çarpıcı bilgiler veren Kacır, Teknofest benzeri bir festivalin 60 yıl önce Nuri Demirağ tarafından “Gök Şenlikleri” adıyla yapıldığını açıkladı. Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş’un bir şekilde engellendiğini söyleyen Kacır, gençlerin artık engellenmek yerine teşvik edildiğini belirtti. Son dönemde ülkemizde üretilen teknolojik ürünlerden bahseden Kacır, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Kacır’ın konuşmasını bitirmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Kacır’a hediye takdiminde bulundu.

Hediye takdiminin ardından sahneye gelen ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Astronot olma serüvenini katılımcılara aktaran Gezeravcı, aldığı eğitimlerden bahsetti. Eğitim için gittiği ülkelerde edindiği tecrübeleri dile getiren Gezeravcı, uzay görevinde yaptığı deneyler ve deneylerin amaçları hakkında bilgi verdi. Türkiye Uzay Ajansı’nın hedeflerini gerçekleştirmesi için elinden geleni yapacağını söyleyen Gezeravcı, Türkiye Uzay Ajansı’nın yaptığı çalışmaların önemini vurgulayıp katılımcılara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Gezeravcı’nın sözlerini noktalamasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Gezeravcıya hediye verdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/nxtm
    Önceki İçerik14 Mart Tıp Bayramı kutlandı