Renkli görüntülere sahne olan Uluslararası Öğrenciler Günü’ne yoğun ilgi

Üniversitemizde Uluslararası Öğrenciler Günü gerçekleştirildi.

Uluslararası Öğrenciler Topluluğu’nca TÖMER ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü’nün katkısıyla bu yıl 7’ncisi düzenlenen renkli etkinliğe öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

Kafkaslardan Balkanlara, Afrika’dan Orta Doğu’ya birçok ülkeden etkinliğe katılan uluslararası öğrencilerimiz, Kongre Merkezi Fuaye alanında ülkelerini tanıtıcı yöresel stantlar açtı. Gün boyu açık kalan stantlara ilgi büyük oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı da stantları gezerek, uluslararası öğrencilerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Genel Sekreter İhsan Ağcan, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kundakcı ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Bacaklı, akademik-idari yönetici ve personel ile öğrenciler katıldı.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salondaki programda ise, uluslararası öğrencilerin kültürel dans ve sahne performansları büyük beğeni topladı. Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Pek çok farklı ülkeden ve kültürden gelen öğrenciler olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde eğitim almaktan mutlu olduklarını kaydeden uluslararası öğrencilerimiz, “Farklılıklarımızı iyi niyet, dostluk ve kardeşlik göstererek pekiştirmek niyetindeyiz. Bizlere bu imkânı sağlayan Türkiye Devleti ve Bolu Abant izzet Baysal Üniversitesi’ne şükranlarımızı sunarız.” dediler.

Uluslararası öğrenciler, ülkeler arasında köprü görevi görecek

Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz yaptı.  Dünyanın değişmesi ve sınırların kalkmasıyla Türkiye’nin de uluslararası öğrencilere kapılarını açıp yeni bir vizyon ortaya koyduğunu vurgulayan Gündüz, özetle “Hem küresel hem bölgesel güç olarak sizleri ülkemize davet ettik. Sizler de üniversitemizde nitelikli bir eğitim alırken, buradaki çok kültürlülüğü ve çok dilliliği bir arada yaşayıp ülkenize döneceksiniz. Türk kültürü ve medeniyetinin zenginliğini öğrenip kendi kültür ve medeniyetinizin zenginliğini tanıtacaksınız. Farklılıkları ve benzerlikleri göreceksiniz. Burası sizin ikinci vatanınız ve sizler iki ülke arasında köprü görevi göreceksiniz.” diye konuştu.

“Farklılıklarımızı iyi niyet, dostluk ve kardeşlik ile pekiştirmek niyetindeyiz.”

Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkanı Znilda Tulba ise, “Bugün de her yıl olduğu gibi bizler, kendi kimliğimizi, kendi milletimizi, kendi ülkemizi onurla temsil ediyor ve tüm kültürel farklılıklarımızla sunuyoruz. Tüm bu farklılıklarımıza rağmen temel hedefimizin aynı olduğunu, dünya öğrencilerinin dileğinin aynı olduğunu, dürüstlüğün, sadakatin, iyi niyetin, dostluğun, kardeşliğin, her zaman hepimiz için ön planda olduğuna şahit oluyoruz. Bu sene de Sayın Rektörümüz Mustafa Alişarlı’nın sözünden ilham alıp farklılıklarımızı iyi niyet, dostluk ve kardeşlik ile geliştirmek, pekiştirmek niyetindeyiz. Çünkü biz uluslararası öğrenciler, hep birlikte farklılıklarımızla güçlüyüz. Bugün bu farklılıklarımızı sunmamıza izin veren değerli üniversitemize ve Türkiye Cumhuriyeti’ne çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından uluslararası öğrencilerimizin yöresel dans ve gösterileri, şarkıları, şiirleri ve şovları büyük coşkuyla izlendi. Etkinlik, Türkçe şarkılar söylenerek sona erdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/hc7e
    Önceki İçerikDüzce Bolu AR-GE Proje Pazarı başarıyla sona erdi
    Sonraki İçerikMinik öğrencilere geri dönüşüm farkındalığı