1-4 Ekim 2015 tarihleri arasında Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen 3. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıda Sempozyumu’nda Mengen peyniri tanıtıldı.
Sempozyumda Rektörümüz Prof. Dr. Hayri Coşkun, koordinatörlüğünü yaptığı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün ortak çalışması ‘Mengen Peynirinin Yapılışı ve Kimyasal, Biyokimyasal, Tekstürel ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma’ adlı projenin sunumunu gerçekleştirdi.
Rektör Coşkun’un oturum başkanlığını da yaptığı sempozyuma, üniversitemiz öğretim üyelerinin yanı sıra ülkemizden ve yurt dışından pek çok bilim insanı katıldı.