Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun koordinatörlüğünde, Paşaköy’deki İkizler Süt ve Süt Ürünleri Tic. Ltd. Şti.’ye teknik gezi düzenlediler; gezide, öğrencilerimiz süt ürünlerinin yapımı hakkında yetkililerden bilgi aldılar.
2011 yılından bu yana Paşaköy’deki fabrikasında günde 5 bin litre sütten, süt ürünleri üretimi yapan İkizler Süt ve Süt Ürünleri Tic. Ltd. Şti.’yi gezen öğrenciler, Gıda Mühendisi Gökhan Güler’den ayran, yoğurt, süzme yoğurt, beyaz peynir, kaşar ve lor peyniri ile yöresel ürünler ve keş’in yapımı hakkında bilgi aldılar. Rektör Coşkun, burada yaptığı konuşmada, Üniversite olarak öğrencilerimizin teorik derslerini sanayi kollarında uygulayarak öğrenmelerini çok önemsediklerini ifade ederek, “Bugün Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerine verdiğim Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi dersinin uygulamalarını İkizler Süt’te yapmaktayız. Bu vesileyle öğrencilerimize böyle bir imkanı sağladıkları ve eğitim desteği verdikleri için İkizler Süt’e teşekkür ediyorum.” dedi.
Ülkemizde süt ve süt ürünlerinin üretimine de değinen Rektör Coşkun, “Ülkemizde süt üretiminin yılda 18 milyona yaklaştığı bugünlerde Bolu’da da benzer artışlar görülmekte, sanayicilerimizin süt ve sütün değerlendirilmesine yönelik gayretleri dikkatlerden kaçmamaktadır. Bolu’muzda İkizler Süt ve Süt Ürünleri Tic. Ltd. Şti. önemli bir görev üstlenmekte ve istihdam oluşturmaktadır.” diye konuştu. Hammaddesini Bolu’daki köylerden temin eden ve Bolu ile çevre illere satış yapan İkizler Süt’e düzenlenen teknik gezi, üretilen ürünlerin öğrencilere ikram edilmesinin ardından sona erdi.