Dijital Çağda Televizyon Haberciliği: İmkanlar ve Kısıtlar Programı Gerçekleştirildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Medya ve Kariyer Topluluğu’nun düzenlediği “Dijital Çağda Televizyon Haberciliği: İmkanlar ve Kısıtlar” programı BAİBÜ Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirildi.

Programa BAİBÜ Rektör Yardımcısı ve BAİBÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Samettin Gündüz, BAİBÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selami Özsoy ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Programda Show TV Ankara Temsilcisi Faruk Demirel konuşmacı olarak yer aldı.

Medya ve Kariyer Topluluğu Bşk. Mehmet Hakan Yavuz’dan Programda Emeği Olanlara Teşekkür

Programda açılış konuşmasını Medya ve Kariyer Topluluğu Başkanı Mehmet Hakan Yavuz yaptı. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Yavuz, programda emeği olanlara ve programa konuşmacı olarak katılan Faruk Demirel’e teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Yavuz’un sözlerini noktalamasının ardından Medya ve Kariyer Topluluğu Genel Sekreteri Nisanur Temizel katılımcılara Faruk Demirel’in özgeçmişini okudu

Demirel: “İnsanların Alışkanlıklarının Değişmesiyle Televizyon Haberciliği de Değişti”

Temizel’in özgeçmişi okumasının ardında kürsüye gelen Show TV Ankara Temsilcisi Faruk Demirel; 2000’li yılların başlarına kadar televizyon haberciliğinin ekip işi olduğunu ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde televizyon haberciliğinin bireysel olarak yapılabildiğini belirtti. Bunun bazı avantajları ve dezavantajları olduğunu ifade eden Demirel günümüzde yaygın olarak kullanılan sosyal ağların, bireylerin kendilerine ait televizyon ve gazeteleri olduğunu, iletişim fakültelerinin yılda ortalama 19 bin kişi mezun ettiğini ve mezun olanların aynı anda iş bulabilmelerinin çok zor olduğunu söyledi. Konvansiyonel basının eskisi kadar takip edilmediğinden bahseden Demirel, insanların özellikle 20 yaş altı insanların okuma ve izleme alışkanlıklarının değiştiğine değindi. İnsanların alışkanlıklarının değişmesiyle televizyon haberciliğinin de değiştiğini vurgulayan Demirel, televizyon haberciliğinde artık tek bir kaynaktan saatlerce bekleyip görüntü alarak haberleştirmek yerine teknolojiden faydalanıp tüm kaynaklardan anında görüntü alarak daha hızlı bir biçimde haber yapılabildiğini vurgulayarak sözlerini bitirdi.

Demirel’in sözlerini bitirmesiyle soru cevap kısmına geçildi. Katılımcıların sorduğu soruları yanıtlayan Demirel, programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Soru cevap kısmının ardından BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Show TV Ankara Temsilcisi Faruk Demirel’e teşekkür belgesi verdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/6eh2
    Önceki İçerikBAİBÜ’de “Popcorn Sinemasının Ötesinde Nasıl Bir İzleyici Olmalıyız” Söyleşisi Yapıldı
    Sonraki İçerikBAİBÜ Öğrencilerine Erasmus+ ve European Solidarity Corps Tanıtım Etkinliği