Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri, Bolu’nun geleneksel lezzetlerini turizm sektörüne kazandırmak amacıyla ilçenin tarihi mekânı Tekkeliler Konağı’nda iki etkinlik düzenlediler.
Öğr. Gör. Serkan Şengül danışmanlığında yaptıkları saha çalışmasında, ilçe halkından ve turizm işletmecilerinden geleneksel lezzetler hakkında bilgiler derleyen öğrenciler, ilk etkinlikte, Patates çorbası, Abant kebabı, Paşa pilavı ve Bolu böreği; ikinci etkinlikte ise Kızılcık çorbası, Mengen kuzu kebabı, Kıbrıscık pilavı ve Cevizli çörek hazırladılar. Mudurnu Kaymakamı Cihat Sönmez, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ferhat Demiray ile hayırsever iş adamı Süreyya Astarcı’nın da katıldığı etkinliklerde öğrencilerin hazırladıkları lezzetler tam not aldı.
Etkinlikler sonunda yapılan anketlerin sonuçlarına göre Bolu’ya has menülerin tespit edilmesi amaçlanıyor.