Şerafettin Erbayram, Geleneksel BAMER Söyleşisinde Öğrencilerle Buluştu

Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı ve hayırsever iş adamı Şerafettin Erbayram, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (BAMER) düzenlediği geleneksel BAMER sohbetlerinin konuğu oldu.

Şerafettin Erbayram, Gülezler Konağı’nda gerçekleştirilen söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşiden önce öğrenciler, Şerafettin Erbayram’ın iş ve özel yaşamına dair hazırladıkları bir sunum gerçekleştirdiler. Erbayram, “Yaşım epey ilerledi ama sizin de sunumunuz da gösterdiğiniz şekilde biz hep Bolu sevdalısı olduk” dedi.

Şerafettin Erbayram, “Merhum İzzet Baysal’la nasıl tanıştınız?” şeklindeki soruyu, ticarete yeni atıldığı dönemlerde uzaktan takip ettiği İzzet Baysal’ın, kurduğu çiftliğin yem ihtiyacını karşılamak üzere kendisinden yardım istemesiyle tanıştıklarını anlatarak, “Kendisinden hep esinlendim. Kendisi gayri ihtiyari sizi etkiliyor, tavır ve hareketlerinizin ona göre olması gerekiyor. Sonra bu çiftlik kapatıldı. İzzet Amca, 86 yılında bana vakıf kurduğunu ve vakfa kurucu üye olup olmayacağımı iletti. 31 yıldır bu vakıfta görev yapıyorum.” diye konuştu.

Okul hayatından iş yaşamına geniş bir yelpazede öğrencilerle söyleşisini sürdüren Şerafettin Erbayram, Bolu’da tarım ve hayvancılığın hayal ettiği seviyede olmadığını, hep üretime destek verildiğini ancak pazarlama kısmının eksik bırakıldığını anlattı. Sağlıklı ürünlerle Bolu pazarının ürün çeşitliliğini değiştirmek için çalışmalar yaptığını kaydeden Erbayram, Bolu’ya organik tarım kazandırmak istediğini söyledi.

Şerafettin Erbayram, öğrencilere en az bir lisan öğrenip yurt dışına eğitim amaçlı seyahatler yapmalarını ve Türkiye’ye dönüp çalışmalarını tavsiye etti.

Söyleşinin sonunda Şerafettin Erbayram’a BAMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize Yasa tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

Önceki İçerikAnneler Günü Kutlama Mesajı
    Sonraki İçerik“Kur’anı Anlayarak Okumalıyız…”