Yazarlık yeteneğini geliştirmek isteyen gençlere eğitim desteği

Üniversitemiz, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği Bolu Şubesi arasında eğitimde iş birliği çalışmaları kapsamında imzalanan protokol gereğince düzenlenen D. Mehmet Doğan Nitelikli Okur-Yazarlık Mektebi, 19 Ekim 2024 Cumartesi günü kapılarını yazar adaylarına açıyor.

Yazarlık yeteneğini geliştirmek isteyen lise ve üniversite öğrencilerinin başvurabileceği, toplam 11 hafta sürecek yazarlık mektebi, her hafta cumartesi günleri 10.00-11.45 saatleri arasında iki oturum şeklinde yapılacak. Akademisyenler ve yazar-öğretmenler tarafından gençlere, teorik ve uygulamalı yazarlık eğitimi verilecek. Eğitimler, Bolu’daki lise ve üniversite öğrencilerine, yazarlık alanında profesyonel destek sunmayı amaçlıyor.

Yazarlık mektebinin eğitim kadrosu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi akademisyenlerinden oluşuyor. Temel Yazarlık alanında Doç. Dr. Selami Alan, Lugat Kullanma Şuûru alanında Doç. Dr. Abdülkadir Dağlar, Şiir alanında Doç. Dr. Erhan Çapraz, Haber Metni alanında Prof. Dr. Selami Özsoy ve Hikaye ve Seyahatnâme alanında Prof. Dr. Ertuğrul Karakuş ders verecek.

Eğitim kadrosunda ayrıca, Bolu Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmeni Abdussamet Kılınç ‘Yazar ve Sözlük Bilgisi’, Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Fatih Peker ‘Senaryo Yazarlığı’, Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Yusuf Akgül ‘Yapay Zeka ve Yazarlık’, Bolu Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Semra Topçu ‘Doğru Anlatım’, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Öğretmeni Yahya Yüce ‘Temel Yazım Kuralları’ ve Türkiye Yazarlar Birliği Bolu Şube Başkanı Mustafa Süs ‘Makale-Köşe Yazarlığı’ alanlarında eğitim verecek.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ay5g
    Önceki İçerikRektör Alişarlı, YÖK 2024-2025 Akademik Yılı açılışına katıldı