Ukrayna-Rusya Krizi Başlıklı Söyleşi Gerçekleştirildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Göç ve Ortadoğu Topluluğu’nun BAİBÜ Kongre Merkezi Yeşil Salon’da düzenlediği söyleşiye BAİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Siyaset Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Ayhan konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Prof. Dr. Veysel Ayhan, Rusya – Ukrayna krizini farklı kılan şeyin krizin Avrupa’da yaşanıyor olmasına ve bu krizin Avrasya’da güç mücadelesine dönmesine dikkat çekti. Bu krizin temelinin Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Birliği’nin (SSCB) dağılma sürecinde ülkeler bağımsızlığını ilan ederken bu ülkelerin sınırları içinde bazı azınlıkların bulunması özellikle Ukrayna sınırları içinde Rus azınlıkların bulunması olduğunu belirten Ayhan, Rusya ve Ukrayna devletlerinin tarihçeleri, kültürleri ve dilleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Yaşanan krizin Türkiye, Avrupa ve Dünya’ya olan etkilerinden bahseden Ayhan, krizin devam etmesi halinde dünyanın süregelen dengeleri üzerinde yaşanabilecek başka sorunların oluşabileceğine dönük görüşlerini aktardı.

Önceki İçerikLehçediz Veri Tabanı Aboneliği Gerçekleştirilmiştir
    Sonraki İçerikUygulama ve Araştırma Merkezleri, Teknokent ve TTMER Müdürleri ile KOSGEB Toplantısı