Sigaradan pasif etkilenim tiyatro oyunu sahne aldı

Üniversitemiz toplumsal sorunlara merhem olacak çalışmalara devam ediyor. Sigara ve tütünlü mamullerin kullanımının topluma verdiği zararları vurgulamak amacıyla hazırlanan “Pasif Etkilenimin Önlenmesi” tiyatro oyunu ortaokul öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi.

31 Mayıs dünya Tütünsüz Günü için düzenlenen Pasif Etkilenimin Önlenmesi konulu etkinlik Üniversitemiz Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Bolu şubesi arasında yapılan Öğrenci ve Pasif Etkilerinin Farkındalığı İşbirliği Protokolü çerçevesinde düzenlendi.

Bolu Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen tiyatro etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, Üniversitemiz Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Sebahat Gücük, YEŞİLAY Bolu Şube Başkanı Dr. Bayram Erden, YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı İlayda Katılmış, Bolu Genç Yeşilay, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Sebahat Gücük gerçekleştirdi. Gücük, tütün kullanımının dünyada halk sağlığı tehdidi haline geldiğini belirterek; “Bağımlılıkla mücadele her bireye her kuruma önemli görevler düşüyor ve burada güzel bir güç birliği oluşacağına inanıyorum. Bu etkinliği sonunda beklentimiz pasif etkilenimin önlenmesi konusunda farkındalık oluşturabilmektir” dedi. Gücük, etkinliği 31 Mayıs tarihi Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl 8 milyondan fazla insan tütün kullanıma bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybettiğini bunlardan 1.2 milyondan fazlasının pasif etkilenim sonucunda öldüklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Öğrenci ve Pasif Etkilenim Farkındalığı İş Birliği Protokolü çerçevesinde “Pasif Etkilenimin Önlenmesi” konulu tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Makbule Tokur Keskin tarafından yazılan tiyatro oyunu, Üniversitemiz Yaratıcı Drama Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Metin Akyüz yönetmenliğinde ve topluluk öğrencilerimizin oyunculuğunda gerçekleşti. Tiyatro oyununda kamuya açık çocuk parkı başta olmak üzere, çocukların ve vatandaşların faydalandığı tüm açık alanlarda sigara kullanmanın yasak olmasında dikkat çekildi. Sigara içmenin hem içene hem de topluma verdiği zararlar hatırlatılırken özellikle çocukların pasif etkilenimde risk grubunda olduğu vurgulandı.

Tiyatro oyunu ardından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/sp1k
    Önceki İçerikBAİBÜ Memnuniyet Anketleri