Rektör Alişarlı, Beyaz TV’deki Canlı Yayında BATIKAF’ı Anlattı

3 Nisan 2022 Pazar günü, Beyaz TV’de Tahir Sarıkaya’nın sunduğu Uyan Türkiyem programına canlı yayınla katılan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 25 ve 26 Mart 2022 tarihlerinde Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF) hakkında izleyicilere bilgi verdi.

Rektör Alişarlı, Beyaz TV kameramanı Emrullah Yıldırım’ın görüntülediği röportajda, muhabir Aşkın Şeker’in sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Yetenek Her Yerde temasıyla, 2019 yılından bu yana bölgesel kariyer fuarları düzenlendiğini kaydeden Rektör Alişarlı, bu yıl 11 bölgede gerçekleştirilen fuarlardan sonuncusuna, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığını söyledi; bölgesel kariyer fuarlarının, uluslararası alanda yapılmasının hedeflendiğini bildirdi.

BATIKAF, Farklı Alanlardan Yüzlerce Lider Firmayı, On Binlerce Gençle Buluşturdu

16 paydaş üniversite ile farklı üniversitelerden 35 bini aşkın öğrenci ve mezunun yoğun katılımıyla gerçekleşen fuarın, Batı Karadeniz’in en büyük kariyer organizasyonu olduğuna dikkati çeken Rektör Alişarlı, fuarın, iş dünyasının önde gelen kuruluş ve firma temsilcilerini gençlerle bir araya getirdiğini vurguladı. Fuarda, 177’yi aşkın etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi.

Fuarın, gençlere ve işverenlere faydaları yönündeki soruya Rektör Alişarlı, “Fuarın en büyük özelliği, iş talep eden ile işvereni buluşturdu. Özellikle son sınıf öğrencileri ve mezunlar için staj ve iş başvurusu imkanı sağladı. Staj çeşitliliği imkanı sundu. Kariyerlerinde yeni ufuklar açtı. Çünkü, çok farklı alanlardan yüzlerce firma buradaydı. Gençler, firma yetkilileriyle yüz yüze görüşme fırsatı yakaladılar. Bir firma yetkilisi ile karşılıklı nasıl konuşulur, iş başvurusu nasıl yapılır? Bunları da öğrenmiş oldular. Aynı zamanda işverenler arasında karşılıklı fikir alışverişi oldu. Firmalar, birbiriyle tanışma fırsatı buldular.” cevabını verdi. Canlı yayın kaydını aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

Önceki İçerikTürkiye’nin İlk ve Tek Viyolonsel Orkestrasından BAİBÜ’de Muhteşem Konser
    Sonraki İçerikBAİBÜ Hemşirelik Öğrencileri, Geliştirdikleri Sağlık Materyallerinden Sergi Açtı