Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) başladı

Üniversitemizin de sınav merkezlerinden biri olduğu, bu yıl yeni sisteme göre düzenlenen Spor Bilimleri Fakülteleri ile Beden Eğitimi Spor Yüksekokulları özel yetenek sınavları başladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Spor Bilimleri Fakülteleri ile Beden Eğitimi Spor Yüksekokullarının özel yetenek ile öğrenci alan programlarına tek tip özel yetenek sınavı yapılması kararı aldı. Bu kapsamda 2024-2025 öğretim yılı Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) 20-26 Ağustos 2024 tarihlerinde eş zamanlı olarak, YÖK tarafından sınav merkezi olarak belirlenen üniversitelerde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda sınav merkezlerinden biri olan ve 8 oturumda gerçekleşecek olan ÖZYES, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda başladı.

Rektör Alişarlı aday öğrencilere başarılar diledi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, sınav için sırasını bekleyen aday öğrencileri ziyaret etti. Aday öğrencilerle ve aileleriyle sohbet eden Rektör Alişarlı tüm öğrencilere başarılar diledi.

Sınavlar sona erdiğinde Yükseköğretim kurumunun belirlediği tercih tarihlerinde öğrenciler elde ettikleri puana göre tercih yapmaya başlayacak.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/nhig
    Önceki İçerikBolu Tanıtım Günleri’ne Üniversiteden tam destek
    Sonraki İçerikIV. Yükseköğretimde İnsan Kaynakları Yönetimi Çalıştayı”na katılım sağlandı