Otizm Spektrum Bozukluğu olan bireylere yönelik projeye TÜBİTAK desteği

Yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Naciye Somuncu Demir’in yaptığı ve bu yıl Üniversitemiz himayesinde gerçekleştirilecek olan “Sürdürülebilir Bahçe Temelli Tarım ve Doğa Uygulamalarının Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireyler ve Bireylerin Ebeveynleri Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi-II” başlıklı proje, TÜBİTAK 4008 – Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı’nın ikinci yılı 2023/1 çağrı dönemi kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Türkiye genelinde 77 ilden toplam 618 projenin sunulduğu programda, 68 proje desteklenmeye değer bulundu. İlki geçen yıl düzenlenen ve paydaşları arasında Düzce Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Talha Aydoğan ve aynı kurum öğretmenlerinden Ecenaz Aydoğan, Hacı Bekir Boz ve Muhammed Fatihcan Sürer ile Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özak’ın yer aldığı TÜBİTAK destekli proje, bu yıl Üniversitemiz himayesinde gerçekleştirilecek.

Uygulamaların büyük bir bölümüne ev sahipliği yapacak Düzce Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda 45 eğitmen ve 15 rehber görev yapacak ve proje kapsamında, otizm spektrum bozukluğu olan çocuklar ve ebeveynleri ile disiplinler arası farklı uygulamalar gerçekleştirilecek.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/k2fe
    Önceki İçerik9. Anneler Üniversitede Okulu (Sağlık Okuryazarlığı) Başlıyor