Geleneksel motiflerin uyarlandığı Kaat’ı sergisi açıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Zeynep Küçüktural’ın geleneksel Türk sanatları içinde özel bir yere sahip Kaat’ı sanatından eserler içeren 3’üncü kişisel sergisi “Bir Fenerde Işık Ol”, Üniversitemizde açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde açılışı yapılan sergiye; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece ile akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Serginin geliri, depremzede çocuklarımızın eğitimine bağışlanacak

Anadolu’nun yöresel dokumalarını, her biri farklı bir anlam içeren halı ve kilim motiflerini Kaat’ı sanatına uyarlayan Doç. Dr. Küçüktural, sergiden elde edilecek gelirin, depremzede çocuklarımızın eğitiminde kullanılacağını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, Kaat’ı sanatının güzel eserlerinden oluşan serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılışın ardından protokol üyeleri, sanatçının iki sergisinden eserlerin de yer aldığı Kaat’ı sergisini gezdi. Sergi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde görülebilir.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/1gie
    Önceki İçerikÖğrencilere siber güvenlik eğitimi verildi
    Sonraki İçerikÖğrencimiz Sıla Taşçı, yazarlık serüvenini anlattı