(JCR) VE (ESI) veri tabanları erişime açılmıştır.

INCITES BENCHMARKING & ANALYTICS, JOURNAL CITATION REPORTS (JCR) VE ESSENTIAL SCIENCE INDICATORS (ESI) VERİ TABANLARI ERİŞİME AÇILMIŞTIR

Değerli Kullanıcılarımız,

Kütüphanemiz aracılığıyla abonelikleri gerçekleştirilen Incites Benchmarking & Analytics, Journal Citation Reports (JCR) ve Essential Science Indicators (ESI) veri tabanları Üniversitemizin erişimine açılmıştır.

ERİŞİM LİNKLERİ:

INCITES BENCHMARKING & ANALYTICS

Akademik, kamu ve özel sektörden kurumlar için ulusal veya uluslararası bağlamda rakiplerin/modellerin üretkenliği ve kıyaslama çıktısını analiz etmek için kullanılan, atıf temelli bir değerlendirme aracıdır.

Incites, Dünya genelinde 200’den fazla ülke/bölge, 16.000’den fazla kurum, 1.400’den fazla fon sağlayıcıyı inceler. Incites ile kişi, kurum, ülke karşılaştırmaları yapılabilir; analiz çıktıları raporlanabilir. İşbirliği sekmesi ile gerek yurt içi gerekse yurt dışı ortak yayınları görülebilir ve araştırmalara yön verilebilir.

Incites yaptığı bilimsel analiz ve metrikler ile kurumların stratejik olarak vizyonlarına ve planlamalarına ciddi katkılar sağlamaktadır. Yeni nesil InCites, Web of Science’ dan sağlanan sektörün güvenilir içerik ve ispatlanmış atıf ölçütlerini kullanmaktadır. Kurum yönetimleri, fon sağlayıcılar, kamudaki karar alıcılar, bilgi profesyonelleri, araştırmacılar, kütüphaneciler ve yayıncılar araştırma değerlendirmesi ve karşılaştırması konusunda fayda sağlamaktadır.

Kurumsal verimlilik analizi, işbirliği etkinliğini izleme, etkili araştırmacıları belirleme, güçlü yönleri gösterme ve fırsat alanlarını keşfetme imkanları tanınır.

Clarivate verilerinin kullanıldığı ranking sistemleri:

• Cwts Leiden Ranking
    • CWUR
    • RUR
    • ARWU
    • US News
    • URAP

InCites – Benchmarking Erişimi için TIKLAYINIZ

TÜRKÇE KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

İNGİLİZCE KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

JOURNAL CITATION REPORTS (JCR)

Atıf verilerine dayanan sayısal veriler ve istatistik temelli bilgilerle dergileri değerlendirme imkanı sunar.

JCR dergi ve kategori seviyelerine göre araştırmanın etkisini ölçer ve atıflar arasındaki ilişkiyi gösterir. JCR ile, dergiler ile ilgili veri sağlanabilir, derginin etki faktörünü değerlendirilebilir ve çeşitli arayüzlerle bağlantı sağlanabilir.

Dergi performans metrikleri dünyanın önde gelen dergilerini değerlendirmek için sistematik, objektif bir yöntem sunar.

• Dergi karşılaştırmaları
    • Geçmişe dönük dergi etki faktörleri ve Q değerleri
    • İndekslenen dergi listeleri
    • Konu alanlarına göre dergiler
    • Diğer dergi indikatörleri (article influence score, immediacy index, impact factor without self citations, vb gibi)

Journal Citation Reports Erişimi için TIKLAYINIZ

ESSENTIAL SCIENCE INDICATORS

InCites platformunun bir parçası olan Essential Science Indicators, çalışma alanlarındaki etkili  kişileri,  kurumları, raporları, yayınları, ülkeleri ve hatta çalışmayı etkileyebilecek gelişmekte olan diğer araştırma alanlarını tespit etmeye yardımcı olmaktadır.

Dergi makale yayın sayısı ve atıf verisine dayanan bilimsel performans istatistikleri ve bilimsel trendler üzerinden 22 özel araştırma alanındaki popüler bilim adamlarını, kurumları,   ülkeleri ve dergileri sıralama imkanı tanır.

Yüzlerce disiplinde etkili bireyleri, kurumları, makaleleri, yayınları, ve ülkeleri belirleyebilir; bununla birlikte gelecekteki çalışmaları etkileyebilecek yeni araştırma alanları sunabilir.

Essential Science Indicators Erişimi için TIKLAYINIZ

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ullr
    Önceki İçerikBAİBÜ Araştırma Stratejisi, Performansı (JCR) ve (ESI) Kullanıcı Eğitimi