Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi açılış dersini Rektör Alişarlı verdi

Üniversitemiz Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde 2024-2025 Akademik Yılı, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın verdiği açılış dersiyle başladı. Rektör Alişarlı, yeni akademik yılın, Üniversitemiz ve öğrencilerimiz için hayırlı ve verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde 2024-2025 Akademik Yılı Genel Kurul Toplantısı düzenlendi ve toplantının ardından açılış dersi yapıldı. Etkinliklere; Rektör Alişarlı’nın yanı sıra Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Dekan Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

2024-2025 Akademik Yılı Genel Kurul Toplantısının açılış konuşmasını yapan Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş, fakültenin akademik gelişim süreci ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Bu yıl yapılacak çalışmalarda, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak planların hayata geçirileceğine ve iş dünyasıyla olan iş birliğinin daha da geliştirileceğine vurgu yaptı.

Rektör Alişarlı, Üniversitemizin proje ve hedeflerini paylaştı

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise yaptığı konuşmada, gelecek döneme ilişkin Üniversitemizin proje ve hedeflerini paylaştı. Üniversitemizin araştırma alt yapısının güçlendirilmesi, öğrenci başarısının artırılması ve toplumla etkileşimde daha etkin bir üniversite olma yolundaki çalışmaları hakkında görüşlerini aktardı.

Toplantı kapsamında, eğitim kalitesini artırmak, ulusal ve uluslararası iş birliklerini geliştirmek ve bilimsel çalışmalara katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilmesi amaçlanan stratejik planlar detaylandırıldı; akademisyenler arasında iş birliği çalışmalarının ve inovasyonun önemi vurgulandı. 2023-2024 Akademik Yılı kapsamında elde edilen başarılar, projeler ve ödüller değerlendirildi.

Geleceğe yönelik güçlü hedefler belirleyin

Toplantının ardından Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin 2024-2025 Akademik Yılı açılış dersini, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı verdi. Dersin ana teması kapsamında uygulamalı bilimlerin önemine vurgu yapan Rektör Alişarlı, öğrencilerin bu alanda sahip olmaları gereken kritik beceriler üzerinde durdu. Üniversite yıllarının verimli şekilde değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik güçlü hedefler belirlenmesinin önemine vurgu yaptı. Rektör Alişarlı, iş dünyasının taleplerine uygun, yetkin bireyler yetiştirme misyonunun, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi eğitiminin temelini oluşturduğunu söyledi.

Açılış dersinde öğrencilerle tek tek tanışıp sohbet de eden Rektör Alişarlı, soru cevap bölümünün ardından dersi tamamladı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/7oh3
    Önceki İçerikBağımlılıkla Mücadele Komisyonu toplantısı yapıldı