Geleneksel hikayenin sınırını aşan resim sergisi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin, Doç. Dr. Melek Akyürek danışmanlığında 3 yıl boyunca aldıkları eğitimde, kendi üretim pratiklerinin retrospektifi olarak değerlendirilebilecek olan yapıtlarından oluşan sergi açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Sergi Salonu’ndaki açılışa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece, Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melek Akyürek, akademik-idari yönetici ve personel ile öğrenciler katıldı.

14 öğrencimizin, geleneksel hikaye anlatımının ötesine cesurca geçebilen 36 eserinin yer aldığı “Anlatılanların Ötesinde” adlı sergisi, katılımcılardan tam not aldı. Serginin açılışında konuşan Doç. Dr. Melek Akyürek, sanatın, hikaye anlatımının en güçlü araçlarından biri olduğuna vurgu yaparak, “Bu sergi, geleneksel hikaye anlatımının sınırları ötesine cesur bir adım atıyor. Bu genç sanatçılar, sanatı, dilin ve doğrusal anlatıların ötesine geçen yeni bir ışık altında algılamamız için bizi zorluyor.” diye konuştu.

“Anlatılanların Ötesinde” sergisi, 24 Mayıs Cuma gününe kadar açık kalacak.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/d45n
    Önceki İçerikWeb Of Science Ve incites Platformu – Mayıs Ayı Online Eğitim Programı
    Sonraki İçerikKKTC Maliye Bakanı’ndan Rektörlüğümüze ziyaret