Ekmek İsrafının Önlenmesine AİBÜ Öğrencilerinden Destek…

    Yöresel Mutfaklar dersi kapsamında her hafta farklı yörelerimize özgü yemekler yapan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri, Fuatbeyler Konağı’nda düzenlenen etkinlikte bu kez Ege mutfağının lezzetlerini sofralara taşıdılar. Etkinlikte öğrenciler, ekmek israfının önlenmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından düzenlenen kampanyaya da destek verdiler.

    AİBÜ öğrencileri Özlem Erkan, Hatice Oraloğlu, Seda Taşkıran ve Neslihan Köylü, Ege topraklarına has otlar ile zeytinyağının anavatanı Ege Bölgemize özgü geleneksel lezzetleri ustalıkla hazırladılar. Ülkemizdeki ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla konuklara bayat ekmekle hazırlayabilecekleri yemekler hakkında bilgi veren öğrenciler daha sonra onlara, bayat ekmek kanepesi ile bayat ekmeklerden yapılan baharatlı kruton ikram ettiler. Etkinliğe; Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Midilli, öğretim görevlisi Serkan Şengül ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

     

    Önceki İçerikResim Öğrencilerinin Çalışmaları Sergileniyor
    Sonraki İçerikAİBÜ’de Hijyen Eğitimi