Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meftune Özbakır Umut, Avrupa’da sosyal pazarlama alanında yenilikçi öğretim yaklaşımları geliştiren ve sosyal pazarlama alanına uzun yıllar katkı sağlayan akademisyenleri onurlandırmak amacıyla, iki yılda bir Avrupa genelinde yalnızca bir akademisyene verilen Giuseppe Fattori Social Marketing Educator Award ödülüne layık görüldü.
Fransa’nın Montpellier kentinde 8-10 Temmuz 2026 tarihleri arasında düzenlenen 7. European Social Marketing Conference kapsamında, European Social Marketing Association (ESMA) tarafından bu yıl ilk kez verilen ödüle değer bulunan Doç. Dr. Meftune Özbakır Umut, Avrupa’da bu ünvana sahip akademisyen olarak Üniversitemizi uluslararası düzeyde başarıyla temsil eden akademisyenlerimiz arasında yer aldı.
Avrupa’da sosyal pazarlama alanında eğitim, öğrenci yetiştirme, mentorluk ve akademik rehberlik faaliyetleriyle öne çıkan, yenilikçi öğretim yaklaşımları geliştiren ve sosyal pazarlamanın farklı uygulama topluluklarında yaygınlaştırılmasına uzun yıllar katkı sağlayan akademisyenleri onurlandırmak amacıyla verilen ödül, European Social Marketing Association Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan seçim komitesi tarafından değerlendirilip iki yılda bir Avrupa genelinde yalnızca bir akademisyene veriliyor.
Bu ödülün 2026 yılı sahibi olan Doç. Dr. Meftune Özbakır Umut, Üniversitemizin sosyal pazarlama alanındaki yetkinliğini ve bilimsel üretkenliğini Avrupa düzeyinde tescillemiş oldu.








































































































