Dörtdivan ve Yeniçağa Halk Kültürü Sempozyumları için hazırlıklar devam ediyor

Üniversitemiz tarafından Bolu’nun Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerinde düzenlenecek olan “Halk Kültürü Sempozyumu”ları için hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Sempozyumlar öncesinde, her iki ilçede gerçekleştirilen saha çalışmalarıyla bölgenin zengin halk kültürüne dair önemli veriler toplandı. Çeşitli köylerde yapılan araştırmalarda, vatandaşlardan bölgenin kültürel mirasına dair değerli bilgiler elde edilirken, özellikle geleneksel giyim kuşama, el sanatlarına ve bunlarda kullanılan motiflere dair örnekler de fotoğraflarla belgelenerek arşivlendi.

Saha çalışmasına Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Perihan ŞAN ARSLAN, Dr. Öğr. Üyesi Şafak Çetin ÖZKAN, Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Yrd. Fatih Peker ve Yeniçağa Halk Eğitim Merkezi Müdürü İdris Keleş katıldı. Toplanan veriler ve yapılan saha çalışmaları, sempozyumun zengin içeriğine katkı sunarak, bölgenin kültürel dokusunun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacak.

14-15 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek Dörtdivan Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu ile 16-17 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek Yeniçağa Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu bölgenin halk kültürünü tanıtmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/9cep
    Önceki İçerikLisansüstü Öğrencilerine Yönelik Proje Yazma Eğitimi Kursu sona erdi