BETUM’dan akademisyenlere yönelik sağlık semineri

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Pediatrik Temel Bilimler Çocuk Metabolizma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Basri Gülbakan, Üniversitemiz Bilimsel Endüstriyel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (BETUM) tarafından düzenlenen seminerde, “Kalıtsal Metabolik Hastalıklarda Yeni Nesil Omiks Yöntemleri” konusunda akademisyenlere bilgi verdi.

Seminere; BETUM Müdürü Prof. Dr. İbrahim Çakır, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Güven Akçay ve Öğr. Gör. Dr. Hatice Ergin ile BETUM tarafından hafta başında ‘Peptidomimetik Bileşikler’ konusunda düzenlenen teknik semineri de takip eden, başta Üniversitemiz olmak üzere Yıldız Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Hitit Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde  öğretim üyeleri katıldı.

Seminerde, yeni nesil omiks teknolojilerinin klinik sorulara verdiği yanıtlara ilişkin uygulamalar anlatıldı; akademisyenlerin soruları cevaplandı. Bu alanda yapılabilecek TÜBİTAK ve TÜSEB projelerine ilişkin akademik iş birliği çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ii62
    Önceki İçerikRektörümüzden Bolu Valisi Abdülaziz Aydın’a Ziyaret