BAİBÜ’de Yerelleştirme ve Multimedya Çevirisi Kariyer Buluşmaları

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu Kariyer Koordinatörlüğü tarafından 26 Ekim 2023 tarihinde “Kariyer Buluşmaları” başlıklı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında, yerelleştirme ve multimedya çevirisi alanlarına yönelik bilgiler ve deneyimler paylaşıldı.

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü öğrencilerinin kariyer planlamalarına katkı sağlamak ve bu alanları tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, ülkemizin önde gelen yerelleştirme şirketlerinden biri olan Nuna Localization’ın Genel Müdürü ve Çeviri İşletmeleri Derneği Genel Sekreteri Cânâ Özgen Birler ile profesyonel altyazı ve dublaj çevirmeni Hasan Mercan konuşmacı olarak yer aldı.

Cânâ Özgen Birler, yerelleştirmenin önemi ve Türkiye’deki yerelleştirme sektörünün gelişimi hakkında bilgi verdi. Hasan Mercan ise altyazı ve dublaj çevirisi alanındaki deneyimlerini öğrencilere aktardı.

Etkinliğe katılan öğrenciler, konuşmacılardan edindikleri bilgiler ve deneyimler için teşekkür ettiler.

BAİBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Kariyer Koordinatörlüğü, bu tür etkinliklerin devamını planlamakta ve öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmayı sürdürmektedir.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/p0yz
    Önceki İçerik2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni