BAİBÜ’de Diş Hekimliği Eğitimine Yeni Bir Boyut: OSPE-OSCE Laboratuvarı Açıldı!

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi’ne kazandırdığımız yeni bir teknoloji ve eğitim modeli olan OSPE-OSCE Laboratuvarları ile fakültenin kurumsal logosundan esinlenilerek yapılan Diş Hekimliği heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programına; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Keleş, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, dekanlar, akademik ve idari yönetici ve personel ile öğrenciler katıldı.

Programın selamlama konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Keleş, modern eğitim yöntemleri ve yeni teknolojilerin uygulanacağı laboratuvarlarda, öğrencilerin klinik becerilerinin geliştirileceğini ve eğitim kalitesinin artacağını vurguladı.

OSPE-OSCE Laboratuvarlarının açılışının yapıldığı bugünün, Diş Hekimliği Fakültesi için önemli ve kıymetli bir gün olduğunu kaydeden Prof. Dr. Keleş, özetle “Ülkemizde Diş Hekimliği fakültelerinin çoğunda OSPE-OSCE Laboratuvarları yok. Son teknoloji ile kurulan ve eğitime mesafe kat ettiren bu laboratuvarların fakültemize kazandırılmasından dolayı çok mutluyuz. Simülasyon modellerinin temininde ve alt yapının oluşturulmasında üniversitemizin ve fakültemizin öz kaynakları kullanılmıştır. Yeni bir teknoloji ve eğitim modeli olan bu laboratuvarlarının oluşturulmasında desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Öğrencilerimizin memnuniyeti çok yüksek

OSPE-OSCE Laboratuvarlarının kuruluş fikri ve aşamaları hakkında kısaca bilgi veren Prof. Dr. Keleş, klinik eğitimi ve klinik öncesi eğitimi olmak üzere iki temel eğitimin verileceği laboratuvarların Üniversitemize tanıtılmasında emeği geçen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı ile akademik ve idari personeline teşekkür etti. Öğrencilerin, laboratuvarlardan yüzde 98 gibi çok yüksek oranda memnun olduğunun altını çizdi.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurumsal kimlik logosundan esinlenilerek tasarımı ve üretimi yapılan Diş Hekimliği heykelinin de fakülte için önemine değinen Prof. Dr. Keleş, Diş Hekimliğinin bütün branşlarında en çok kullanılan paslanmaz çelikten üretilen heykeli fakülteye kazandıran Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Demir’e teşekkür etti. Fakülteye önemli kazanımlar sağlayacak açılışların hayırlı olmasını temenni etti.

Rektör Alişarlı: “Diş Hekimliği, bölgemize hizmet veren önemli bir fakültemiz.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise yaptığı konuşmada, Diş Hekimliği Fakültesi’nin Tıp Fakültesi’nden sonra bölgemize hizmet veren önemli fakültelerimizden biri olduğunu vurgulayarak, fakültenin arı gibi çalışan personeli sayesinde hızlı bir şekilde geliştiğine işaret etti ve bu gelişmede emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

Bugün açılışını yaptığımız eğitim laboratuvarlarının kıymeti ve önemine vurgu yapan Rektör Alişarlı, laboratuvarların kuruluş aşamaları hakkında bilgi verdikten sonra, “Bu laboratuvarlar, öğrencilerin eğitimlerini başarıyla tamamlamasında bir köprü gibi olacak. Öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. İnşallah öğrencilerimiz de çalışmalarıyla bu emeklerin hakkını tam olarak verirler ve eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlarlar.” dedi ve laboratuvarların fakültemize hayırlı ve verimli olmasını temenni etti.

Vali Kılıç: “İyi yetişmiş, donanımlı diş hekimleri sağlık camiamıza kazandırılacak.”

Bolu Valisi Erkan Kılıç ise, Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilimizin sağlık alanındaki gelişimine katkı sağladığını belirterek, Türkiye’deki köklü geçmişiyle Üniversitemizin ve Diş Hekimliği Fakültemizin başarılarıyla adından söz ettirerek, hepimizi gururlandırdığını söyledi.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin hem hastaların tedavi süreçlerinde hem de ülkemize yetişmiş sağlık personeli kazandırılması açısından çok büyük faydaları olduğunu kaydeden Vali Kılıç, bugün açılışı yapılacak laboratuvarların öğrencilerimize daha kaliteli eğitim sunacağını ve iyi yetişmiş, donanımlı diş hekimlerini ülkemizin sağlık camiasına kazandıracağını vurguladı. Başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Dekan Prof. Dr. Ali Keleş olmak üzere emeği geçen bütün akademisyenlere ve personele teşekkür etti.

Emeği geçenlere teşekkür belgeleri verildi

Konuşmaların ardından öğrencilerimizin klinik becerilerini geliştirmede önemli bir rol oynayacak OSPE-OSCE Laboratuvarlarının kullanımı için simülasyon eğitici eğitimini alan Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyelerine sertifikaları takdim edildi.

Diş Hekimliği heykelini tasarlayıp üreterek fakülteye kazandıran Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Demir ile fakültenin iç ve dış mekanlarında Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü akademisyenleri ile ortak çalışmalar yapan Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Elif Özgen’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Diş Hekimliği Fakültesi kadrosuna yeni katılan öğretim üyelerine çiçek takdim edildi.

Araştırma görevlileri, idari personel ve destek personeline ise teşekkür belgeleri takdim edildi.

OSPE-OSCE Laboratuvarlarının incelenmesinin ardından program sona erdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/o247
    Önceki İçerik15 Temmuz şehit yakını personelimize Bolu protokolünden ziyaret
    Sonraki İçerik15 Temmuz darbe girişimine anayasal bakış (Konferans)