BAİBÜ THE Impact Ranking “Nitelikli Eğitim” ve “Açlığa Son” Kategorilerinde Türkiye’de En İyiler Arasında

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, birçok uluslararası derecelendirme kuruluşunun listesine üst sıralarda yer almaya devam ediyor. Son olarak dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından olan, Times Higher Education’un (THE) üniversiteleri Birleşmiş Milletlerin “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” üzerinden değerlendirdiği “University Impact Rankings 2023” derecelendirme verilerinde büyük bir başarıya imza atarak “Nitelikli Eğitim” ve “Açlığa Son” kategorilerinde, listeye girebilen farklı ülkelerden 1591 üniversite arasından 201-300, Türkiye genelinde ise 14. sırada yer aldı.

Times Higher Education Etki Sıralamaları Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda üniversiteleri değerlendirmek amacıyla genel performans tabloları üzerinden değerlendirmelerde bulunmaktadır. Bu bağlamda, 2030 yılına kadar yoksulluğun azaltılması, demokratik yönetişim ve barışı yapılandırma, iklim değişikliği ve afet riski ve ekonomik eşitsizlik ve benzeri temel alanlara yoğunlaşmaktadır.

Times Higher Education sitesinde açıklanan verilere göre Üniversitemiz ayrıca, Eşitsizliklerin Azaltılması (Reduced Inequalities) kategorisinde dünyada 401-600, Yoksulluğa Son (No Poverty) kategorisinde dünyada 601-800, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (Gender Equality) kategorisinde dünyada 601-800, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme (Decent Work and Economic Growth) kategorisinde dünyada 601-800, Sanayi Yenilikçilik ve Altyapı (Industry Innovation and Infrastructure) kategorisinde dünyada 601-800, Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar (Peace Justice and Strong Institutions) kategorisinde dünyada 801+, Sağlık ve Kaliteli Yaşam (Good Health and Well-being) kategorisinde dünyada 801-1000, Hedefler İçin Ortaklıklar (Partnership for the Goals) kategorisinde dünyada 1001+ sıralamasında yer aldı.

Times Higher Education (THE), 2004 yılından bu yana yükseköğretim kurumları arasında yaptığı performans ölçme ve değerlendirme çalışmaları ile dünyanın önde gelen üniversitelerini sıralayan, en önemli derecelendirme kuruluşları arasında yer alıyor. Dünya üniversite sıralamalarındaki performans ölçütlerini kullanarak bölgesel ve tematik sıralamalar da yayınlıyor.

THE University Impact Rankings 2023 verileri:

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/252B
    Önceki İçerikBAİBÜ’nün Geleneksel El Sanatlarını Teknolojiyle Buluşturan Projesinin Kapanış Çalıştayı Yapıldı
    Sonraki İçerikBAİBÜ AKİMER Ebru, Tezhip ve Minyatür Sergisi