30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Aziz milletimiz 30 Ağustos Zaferi ile istiklali ve istikbali tehdit edildiğinde, medeniyet değerlerinden gelen ruh ve azimle 7’den 77’ye topyekûn mücadele ederek her ne şart altında olursa olsun bu topraklara sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

101 yıl önce vatan toprağı işgal edilmeye ve özgürlüğü esaret altına alınmaya çalışılan milletimiz, istiklal mücadelesini en zor şartlarda, her türlü imkansızlıklara rağmen büyük bir kahramanlık destanı yazarak 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zafer kazanmış, Anadolu’nun ebediyen bir Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak bizler, bağımsızlık ruhunu yaşatmayı temel ilke olarak benimseyerek tüm birimlerimizle akademik başarı çıtamızı yükseltmek, ülkemizin Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşabilmeleri, gençlerimizi en yetkin şekilde eğitmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 101. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanları ve Anadolu’yu bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/qt0b