15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Mesajı

15 Temmuz (2016), kadim devlet târîhimizin en karanlık gecelerinden birinin adıdır. 15 Temmuz, o gece, ekmeğini yedikleri vatana ihânet eden hâinlere karşı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü ve kararlı riyâseti ile aziz Türk milletinin dirâyetli duruşu sâyesinde hâin darbe girişiminin bertaraf edilişinin de adıdır.
    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkemizin ve milletimizin birlik ve berâberliğine yönelik her türlü terör, oluşum ve vesâyet odaklarının karşısında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Millî birlik ve dirliğimize, demokrasimize, hak ve özgürlüklere sâhip çıkacağımızı, Türkiye Yüzyılı vizyonu hedefleri doğrultusunda gelişmiş ve güçlü Türkiye için yürüyeceğimizi, vatanına ve millî değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağımızı beyân ediyoruz.
    Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını fedâ eden tüm şehidlerimizi rahmetle anıyor, gâzîlerimize sağlıklı ömürler diliyoruz.

Allah, bir daha bu millete 15 Temmuz yaşatmasın.

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/xwk6
    Önceki İçerikDiş Hekimliği Fakültesi’nde mezuniyet sevinci yaşandı
    Sonraki İçerikAcı Kaybımız (Maliye Bölümü mezunumuz Ece Şengül’ün vefatı)