Dünyanın en sağlıklı beslenme yöntemlerinden biri kabul edilen Akdeniz tipi beslenmenin temel maddelerinden biri olan ve sağlığa birçok faydası bulunan zeytinyağının üretim süreci hakkında Üniversitemizde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, farklı zeytinyağı örneklerinden tadım yapılarak, aroma, tat ve kalite açısından değerlendirmelerde bulunuldu.
“Siz Hiç Gerçek Zeytinyağı Tattınız mı” başlıklı etkinlikte alanında uzman iki isim Elvira Taushkanova ve Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, zeytinyağının üretim süreçleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi; zeytin ağacının dikiminden hasat, sıkım ve seleleme aşamalarına kadar tüm üretim süreçlerini anlattı; soruları cevapladı.
Akademisyenlerin ve öğrencilerin ilgi gösterdiği etkinlikte, katılımcılara farklı zeytinyağı örneklerinden duyusal analiz (tadım) testi yaptırıldı. Konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.