Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan oryantasyon programı

BAİBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun hazırlık sınıfındaki öğrencilere yönelik yaptığı oryantasyon programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Kongre Merkezi Bordo Salonda gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Gürel, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Kuleli ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda selamlama konuşmasını BAİBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gülay Karabulut yaptı. Yabancı Diller Yüksekokulu hakkında bilgi veren Karabulut yeni akademik yılda tüm öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını noktaladı.

Karabulut’un ardından kürsüye gelen BAİBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Kuleli katılımcıları etkinlikte görmekten onur duyduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Hazırlık sınıfındaki öğrencilerin büyük çoğunluğunun diğer fakültelerde yabancı dilde öğrenim gören öğrencilerden oluştuğunu belirten Kuleli bu sebeple ilgili fakültelerin dekanları ve dekan yardımcılarıyla iletişim kurarak öğrencilere daha faydalı olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Kuleli güzel bir akademik yıl olmasını temenni ederek sözlerini bitirdi.

Rektör Alişarlı: “Üniversitede edinilen dostluk bir ömür boyu sürer”

Kuleli’nin sözlerini bitirmesinin ardından açılış konuşmasını yapmak için Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı kürsüye geldi. 2023 – 2024 eğitim öğretim yılının herkese hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını dileyerek sözlerine başlayan Alişarlı, tüm öğrencilere Üniversitemizi tercih ettiği için teşekkür etti. Üniversitemizin faaliyetleri ve Bolu hakkında bilgi veren Alişarlı, Üniversitemizin öğrencilere sunduğu fırsatlara değindi. “Üniversitede edinilen dostluk bir ömür boyu sürer” diyen Alişarlı, öğrencilerin farklı kültürlere sahip olduğunu ve bunun önemli bir zenginlik olduğunu dile getirdi. Üniversitemizde faaliyet yürüten öğrenci topluluklarından bahseden Alişarlı, öğrenci topluluklarına üye olmanın faydalarını anlattı. Öğrenci dekanlığı, öğrenci senatosu, sosyal transkript uygulaması, Köroğlu Yazarlık Mektebi, gençlik merkezi ve KARMER hakkında bilgilendirme yapan Alişarlı, sosyal transkript uygulamasının önemini vurguladı. Üniversitemizin vakıf destekli devlet üniversitesi olduğunu aktaran Alişarlı, Üniversitemizin kurucusu Merhum İzzet Baysal’ı rahmetle andı. Merhum İzzet Baysal’ın kurduğu vakfın Üniversitemize destek olmaya devam ettiğini söyleyen Alişarlı, Bolu şehrinin birçok namının olduğunu ve bunlardan birinin de “İzzet Baysal’ın Şehri” olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.

Rektör Alişarlı’nın konuşmasını tamamlamasının ardından öğretmen eğitmeni Emin Aydın “21. Yüzyıl Becerileri ve Öğrenci Motivasyonu” konulu sunumunu yaptı. Sunum ardından Erasmus+ programına katılan öğrenciler tecrübelerini aktardı. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gülay Karabulut’un ilk ders sunumu ardından program sona erdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/uuvq
    Önceki İçerikBolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nden Rektör Alişarlı’ya anlamlı hediye
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Doç. Dr. Engin UĞUR’un Oğlunun Vefatı)