Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü programına katıldı

Bolu Kent Meydanı’nda 15 Temmuz 2016’da yapılan hain darbe girişimin 8.yılı dolayısıyla ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’ Programı düzenlendi.

Programa Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Milletvekilleri Yüksel Çoşkunyürek ve İsmail Akgül, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Bolu il protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ve dua edilmesinin ardından şiir dinletisine yer verildi. Yapılan protokol konuşmalarının ardından sancak koşusu ile getirilen Türk bayrağını teslim alan Bolu Valisi Erkan Kılıç, koşuya katılan sporculara katılım belgesi verdi. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü münasebetiyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tasavvuf müziği dinletisi ile mehter takımı gösterisi yapıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde üniversitemiz öğrencileri tarafından “Kahramanlık Türküleri” icra edildi.

Gece saat 00.13’te kent genelinde selalar okundu. Selaların okunmasının ardından Mehter Takımı gösterileri yapıldı ve gösteri sonrası Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın yaptığı dualardan sonra program sona erdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/i6nu
    Önceki İçerikAşure İkram Ediyoruz