Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş’a Ödül

Ankara Rumelililer Kültür ve Dayanışma Derneği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “21 Aralık Kuzey Makedonya Türkçe Eğitim Bayramı” programında, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş’a “Balkanlarda Türkçeye ve Türk Kültürüne Hizmet Ödülü-2023” takdim edildi.

Ödül töreninde, “Kuzey Makedonya’da Türk Dili ve Edebiyatının tarihî serüveni” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş’un, Balkanlar’da Türk-İslam Kültürü ve Medeniyeti konulu çalışmaları, Osmanlı Mezar taşları ve kitâbelerinin tespitine yönelik araştırmaları, Çanakkale Savaşı’na katılanların hâtıralarının derlenip kitaplaşmasına dair çalışmaları ve Kuzey Makedonya’da Türk Dili ve Edebiyâtı tarihine yönelik çalışmaları ödül gerekçesi olarak belirtildi.

Ayrıca, tepesine haç takılmış olan Manastır Saat Kulesi’nin “kimlik kartı” sayılan ve Osmanlı Türkçesiyle Yesârî hattıyla yazılmış olan “Manastır Saat Kulesi Kitâbesi”nin bulunup makale ile tanıtılması, Üsküplü Türk Şâir Yahya Kemal Beyatlı’nın Üsküp hayatına dâir çalışmaları ve Balkan Türklerinin matbûât tarihine dâir çalışmaları da ödülün temelini oluşturdu.

Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş, 2017 yılında da Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu tarafından verilen “Türk Dili ve Edebiyatına Hizmet Ödülü’’ ne lâyık görülmüştü.

Ödül için teşekkür eden Doç. Dr. Karakuş, bu değerli ödülün Balkanlar’da Türk kültürü ve edebiyatıyla ilgili yeni çalışmalar için teşvik edici olacağını belirtti.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/1y9o
    Önceki İçerikKütahya Emet Belediye Başkanı Doğan’dan Rektör Alişarlı’ya ziyaret