Türk-Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongresi gerçekleştirildi

Kısa adı UTRAK olan ve altıncısı düzenlenen kongre Ankara Bilim Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Yüz yüze ve çevirim içi olarak gerçekleştirilen kongrenin ilk gününde yüz yüze oturumlar gerçekleştirilirken ikinci gün ise çevirim içi bildiri sunumlarıyla devam edildi.

Kongrenin ilk gününde, Üniversitemiz Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kamala Tahsin Kerimova ile Doç. Dr. Leyla Aliyeva, geçmiş yıllarda olduğu gibi iki önemli bildiriye imza attı. Doç. Dr. Kamala Tahsin Kerimova, “Yabancı Dil Olarak Rusça Öğretiminde Atasözleri ve Deyimlerin Rolü” başlığıyla sunduğu bildiride bir dildeki deyimlerin ve atasözlerinin nasıl vazgeçilmez olduğuna vurgu yaptı. Yine Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Leyla Aliyeva da “Medeniyetlerarası Komünikasyonun Kültürlerarası Diyalogdaki Rolü” isimli bildirisiyle önemli bir konuyu kongreye taşıdı.

Kongreye; Türkiye, Azerbaycan, Rusya, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Özbekistan, başta olmak üzere konularında uzman dünyaca ünlü isimler katıldı. Kongre öncesinde bilim insanları, Kongre Başkanı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Köse’yi makamında ziyaret etti.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/bjib
    Önceki İçerikTümer Altaş Onlıne Sınav Hazırlık Ve Dil Eğitimi Veri Tabanı