Sürdürülebilir sporcu beslenmesine dikkat çekildi

Avrupa Birliği tarafından desteklenen SustDiet projesi kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Sporcu Beslenmesi” konulu konferans, Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen konferansa; Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümid Karlı, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek,  akademisyenler, antrenör ve yöneticiler, sporcular ve öğrenciler katıldı.

Sporcuların ve antrenörlerin sürdürülebilir beslenme yaklaşımları konusunda bilgilendirilmesini hedefleyen konferansın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, “Bugün burada toplanma sebebimiz, dahil olduğumuz 6 ülkeden 7 kuruluşun yer aldığı, büyük ölçekli, 250 bin avroluk hibe almış olan stratejik bir ortaklık projesidir. İsmi SustDiet projesidir ve sürdürülebilirliğin sporcuların beslenmesine entegre edilmesi projesidir. Proje, Erasmus+ kapsamında desteklenmekte ve profesyonel-profesyonel olmayan sporcuların sürdürülebilir gıda seçimleri ve beslenmelerinin spor performansları ve çevre üzerindeki etkileri konusunda bilgilerinin artırılması, karbon ayak izinin azaltılması ve benzeri hedefleri içermektedir.” diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Tayfur, “Spor ve Sürdürülebilirlik”, Dağcılık ve Doğa Sporları Eğitmeni Kerem Daşçıkaran “Doğa Sporlarında Vegan Yaşam ve Sürdürülebilirlik” ve Vejetaryen Sporcu Doğan Doğan “Ağır Sporlar&Vegan Beslenme” konusunda sunum yaptı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/gcs8
    Önceki İçerikRektör Alişarlı, Bolu Fen Lisesi öğrencilerine röportaj verdi
    Sonraki İçerikFilistin direnişinde ailesi etkilenen öğrencilerimize psikolojik destek