Spor Bilimleri Fakültesi sınavında 600 aday yarışıyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde özel yetenek sınavları yapılıyor.

21-23 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenen ve toplam 897 adayın başvuru yaptığı sınavlarda, 600 aday mücadele ediyor.

15 kişilik gruplar halinde yapılan 400 metre koşu testini 95 saniyenin altında koşan kadın adaylar değerlendirildi. Sınava 5’i milli sporcu 177 aday girmeye hak kazandı. Sınav sonucuna göre yapılacak değerlendirmede, her bölüm için 15 öğrenci olmak üzere Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümlerine toplam 45 öğrenci girmeye hak kazanacak.

15 kişilik gruplar halinde yapılan 400 metre koşu testini 75 saniyenin altında koşuna erkek adaylar değerlendirildi. Sınava 15’i milli sporcu, 1’i engelli 423 aday girmeye hak kazandı. Sınav sonucuna göre yapılacak değerlendirmede, her bölüm için 25 öğrenci olmak üzere Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümlerine toplam 75 öğrenci girmeye hak kazanacak.

Spor Bilimleri Fakültesi’ne girmeye hak kazanan öğrenciler için kesin kayıt tarihi ve şartlar, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı tarafından ilan edilecek.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/3fzk
    Önceki İçerikÜniversitemizin kontenjanları yüzde 100 doldu
    Sonraki İçerikUNISSULA ile eğitimde iş birliği protokolü