Sigorta Süreçlerinde Etkin Hasar Yönetimi Semineri Gerçekleştirildi

    Bolu Meslek Yüksekokulu Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü ile Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından düzenlenen, Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği Üyesi ve WE Risk Değerleme ve Sigorta Ekspertiz Hizmetleri Ltd. Şti. sahibi sigorta eksperi Sayın Mehmet Ali Bulur’un konuşmacı olarak katıldığı “Sigorta Süreçlerinde Etkin Hasar Yönetimi” başlıklı seminer yoğun katılımla gerçekleştirildi.

    Seminer öncesinde, Sigorta Eksperleri Dayanışma ve Eğitim Vakfı (SEDEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sigorta Eksperi Sayın Tamer Topal, SEDEV Genel Sekreteri Sigorta Eksperi Sayın Aşkın Yanık ve Sigorta Eksperi Sayın Safer Sabri Alus’un katılımlarıyla, Üniversitemizde önemli bir iş birliği toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Bolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rahmi Yücel, Bolu Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İbrahim Karagöz ile Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hülya Er ev sahipliği yaptı.

    Toplantı sonucunda mesleki yeterlilik eğitimleri, staj ve istihdam olanakları, sigorta eksperliği mesleğinin öğrencilere tanıtılması ve kariyer planlamalarına destek sağlamak amacıyla sürekli eğitim ve sertifika programları geliştirilmesine yönelik kapsamlı bir protokol yapılması konusunda mutabakata varıldı.

    Akademik kadro ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen seminerde, sigortacılığın tarihsel gelişimi, hasar-sigorta ilişkisi, genel şartların önemi ve eksik sigorta uygulamaları gibi temel konularda kapsamlı bilgi paylaşıldı. Seminerin son bölümü ise öğrencilerle interaktif bir şekilde gerçekleştirilerek, sigorta eksperliği mesleği hakkında farkındalık kazandırıldı ve sektöre dair uygulama örnekleriyle öğrencilerin mesleki bakış açıları geliştirildi.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/gxm1
    Önceki İçerikÜNİDES İlk Adım-Tecrübe Aktarımı Etkinliği Yapıldı
    Sonraki İçerikGeleneksel Gıdalar Şenliği’nin Üçüncüsü Yapıldı