Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Hemşirelik Öğrencilerine Kalite Standartları Eğitimi

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Kalite Standartları Eğitimi Kalıcı Bir Başarıya İmza Atıyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen “Sağlıkta Kalite Standartları Eğitimi” başladı.

4 Ekim Çarşamba günü Sağlık Bilimleri Fakültesi İzzet Baysal Amfisi’nde başlayan eğitim, 6 Ekim Cuma günü sona erecek. Eğitimler, Sağlık Bakanlığı Kalite Değerlendiricileri, İzzet Baysal Eğitim Araştırma Hastanemiz enfeksiyon hemşiresi, eğitim ve kalite biriminde görev alan sağlık profesyonelleri tarafından verilecek.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Yıldırım Usta, eğitimin hemşirelik bölümü son sınıf öğrencilerini çalışma ortamlarına ve mesleğe hazırlamak amacıyla düzenlendiğini söyledi. Usta, “Uygulamaya dayalı birçok disiplinde olduğu gibi hemşirelikte de teorik ve pratik süreçler birbirinin tamamlayıcısıdır. Klinik uygulamalar, öğrencilerin teorik bilgilerini pratik ile pekiştirmelerine imkân tanımaktadır. Bu eğitimimiz, öğrencilerin staj öncesi ve aynı zamanda şimdiden mesleğe başladıklarında çalışma ortamlarına hazırlanmalarına katkı sağlayacaktır” dedi.

Ülkemizde Sağlıkta Kalite Standartları (SKS), kamu, özel ve üniversite sağlık araştırma uygulama merkezlerinde uygulanması gereken standartlardır. Eğitimde, öğrencilere bu standartlar hakkında kapsamlı bilgi verilecek.

6 Ekim Cuma günü sona erecek ve katılan öğrencilere katılım belgesi verilecek

Eğitim, hemşirelik bölümü öğrencilerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak

Eğitimin, hemşirelik bölümü öğrencilerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacağını belirten Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Prof. Dr. Yasemin Yıldırım Usta, “Eğitimimiz, öğrencilerin sağlık tesislerinde uygulanan sağlıkta kalite standartları konusunda bilgilenmeleri ve bu standartlara uygun olarak hizmet sunabilmeleri için gerekli becerileri kazanmalarına yardımcı olacaktır” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Hemşirelik Bölümü, geleceğin sağlık profesyonellerini en iyi şekilde yetiştirmeye ve sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmaya kararlıdır.

Üniversitemiz Kalite Güvence Sistemi çalışmaları kapsamında paydaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda da planlanmış olan ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen eğitimimizin başarılara vesile olmasını dileriz. Eğitimin düzenlenmesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik Bölümü akademisyenlerine ve alanında deneyimli eğitimcilerimize teşekkür ederiz.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ictn
    Önceki İçerik36. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali Gastronomi Paneli
    Sonraki İçerikDedektör ve sensör teknolojilerinde ilk bilimsel etkinlik