Rektör Alişarlı’dan gönüllülük faaliyetlerine teşvik

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Gönüllülük Çalışması dersi alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi bölümlerinde eğitim gören 53 öğrenciyi Senato Odası’nda kabul eden Rektör Alişarlı, öğrencilerimizle gönüllü faaliyetlerin önemi üzerine sohbet etti.

6-7 Mart 2024 tarihlerinde Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında arama-kurtarma derneklerinin açtığı stantlarda gönüllü öğrencilerimizle tanışan Rektör Alişarlı, Gönüllülük Çalışması dersi kapsamında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi aldı ve öğrencilerimizi Rektörlüğe davet etti.

Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirilen programa; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Yücel, Gönüllük Çalışması dersi danışmanı Öğr. Gör. Murat Er ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerle gönüllülük çalışmalarının önemi üzerine sohbet eden Rektör Alişarlı, tüm öğrencilerimizi Kızılay, AFAD, Yeşilay, huzurevi ve benzeri faaliyetlerde gönüllü olarak çalışmaya teşvik etti. İnsanların yaşamına dokunmanın, topluma faydalı işler yapmanın kişiye ve topluma sağladığı katkılardan söz etti.

Dekan Yücel de, “İşin ucundan tutabileceğimiz meziyetlerimizin olması, bu tür afetler başımıza geldiğinde toplumsal anlamda kenetlenebilme ve ayağa kalkabilme noktasında avantaj olacaktır.” dedi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/o562
    Önceki İçerikBAİBÜ İlahiyat Fakültesi Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu