Rektör Alişarlı, Uluslararası Vizyon Van Kongresi’ne katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, 8 ve 9 Şubat tarihlerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Vizyon Van Kongresi” programına katıldı.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlenen Uluslararası Vizyon Van Kongresi, bölgesel kalkınmaya katkı sunan paydaşları bir araya getirmek ve bilim insanlarının sunacağı çalışmalarla uluslararası düzeyde bir platform oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi.

Kongrenin açılışına; Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, 58’inci dönem Kültür Bakanı, 59 ve 60’ıncı dönem Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, önceki dönem Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van doğumlu Milli Tekvandocu Nur Tatar, Yüzüncü Yıl Üniversitesi rektör yardımcıları ile akademik ve idari personel katıldı.

Rektör Alişarlı; Akşemseddin Hazretlerinin makamı, Hayreddin Tokadi Hazretlerinin dergâhı, İzzet Baysal’ın şehri, göller diyarı, Nilüfer çiçeği şehri Bolumuzdan, göllerin şahı Van Gölü’nün şehrine, Abdurrahman Gazi makamı, Bediüzzaman Said Nursi diyarı, özü sözü bir olan, insanı mert, toprağı cömert Van şehrine selam ve muhabetlerini ileten bir konuşma yaptı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/xsg1
    Önceki İçerikAcı Kaybımız: (Kamu Yönetimi Bölümü öğrencimiz Mustafa Efe Özel’in Vefatı)
    Sonraki İçerik1. Uluslararası Mikrobiyoloji ve Pediatri kongresi / MİKPEDKON