Rektör Alişarlı, Uluslararası Öğrencilerimizin Renkli Etkinliğine Katıldı

Bu yıl 6’ncısını düzenledikleri Uluslararası Öğrenciler Günü’nde bir araya gelen uluslararası öğrencilerimiz, Üniversitemizde açtıkları stantlarda yöresel kıyafetleriyle gerçekleştirdikleri rengârenk etkinlikte, ülkelerinin doğal, tarihi ve kültürel özelliklerini tanıttı. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, dünyanın farklı coğrafyalarındaki 40’ı aşkın ülkeden eğitim almak için üniversitemize gelen uluslararası öğrencilerimizi, bu renkli etkinliklerinde yalnız bırakmadı.

Uluslararası öğrencilerimiz, Uluslararası Öğrenciler Topluluğu tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Öğrenciler Günü kapsamında, Kongre Merkezi Fuaye alanında açtıkları stantlarda, ülkelerinin doğal, tarihi ve kültürel özelliklerini tanıttılar.

Etkinliğe Büyük İlgi

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinliğe; Rektör Alişarlı’nın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü ve Öğrenci Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kundakcı ve Müdür Yardımcısı Yılmaz Bacaklı katıldı. Etkinliğe, Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe’de konuk oldu.

Rektör Alişarlı, Uluslararası Öğrencilere Teşekkür Etti

Stantları tek tek gezerek uluslararası öğrencilerle sohbet eden Rektör Alişarlı, Filistin’in bağımsızlığını simgeleyen bir anahtar eşliğinde öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kırgızlara ait kalpak taktı; Yemenlilere ait peştamal giydi, şal taktı ve cenbiye kuşandı. Iraklı öğrencilerin mırra kahvesi ve kliçe tatlısı ikramını geri çevirmeyen Rektör Alişarlı, öğrencilerin hazırladığı Endonezya’ya özgü yöresel lezzetler dadar gulung, piscok ve bakwan’ı tattı.

Ülkeler arası dostluk ilişkilerini geliştiren ve farklı kültürlerin birbirini daha iyi tanımalarına imkan sağlayan bu tür uluslararası gençlik etkinliklerinin önemine işaret eden Rektör Alişarlı, hazırladıkları bu renkli etkinlikten dolayı uluslararası öğrencilerimize teşekkür ederek, Rektörlüğümüzün kapılarının tüm öğrencilerimize açık olduğunu bir kez daha vurguladı.

Önceki İçerikVatan Size Minnettar
    Sonraki İçerikBAİBÜ’de 6. Uluslararası Öğrenciler Günü Gerçekleştirildi