Prof. Şener: “Özgün Bir Sosyal Bilim Üretmemiz Lazım”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türkiye Genç Sosyologlar Topluluğu tarafından “Sosyal İlimleri Yeniden Anlamak” konulu konferans düzenlendi. Konferansı, Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Şener verdi.

İnsan unsuru dikkate alınmazsa sosyal bilimlerin anlaşılamayacağını anlatan Şener, “Türkiye’de kendi toplum gerçeğimize, tarihi perspektifimize, kurumsal anlayışımıza ve edebi, folklorik metinlerimize bakılmadan, sadece batı bilgisi ve metodolojisiyle oluşmuş bir sosyal bilim anlayışımız var. Gerçek bir sosyal ilim yapmıyoruz bana göre. Özgün bir sosyal bilim üretilmemiştir, kökü yoktur. Özgün bir sosyal bilim üretmemiz lazım. Bunun için çok geniş bir değerler dünyamız var.” diye konuştu.

Önceki İçerikAİBÜ’de Uygulamalı Girişimcilik Kursu Başladı
    Sonraki İçerikAİBÜ’de Oda Müziği Konseri Büyük Beğeni Topladı