AİBÜ’de Oda Müziği Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) oda müziği konseri verildi. Konserde, müzik kariyerlerine uzun yıllardır devam eden ve ülkemizi uluslararası düzeyde başarıyla temsil eden 3 önemli sanatçı konuk edildi; kemanda Özcan Ulucan, viyolonselde Ozan Tunca, piyanoda ise Birsen Ulucan. AİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen oda müziği konseri, İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda verildi.

    Müzik kariyerine Bulgaristan’da başlayan ve halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Yrd. Doç. Özcan Ulucan; ülkemizdeki tüm senfoni ve oda orkestralarının yanı sıra Shumen Filarmoni, İngiliz Oda Orkestrası, Amsterdam Sinfonietta, Viyana Oda Orkestrası, Kosova Filarmoni, Brasov Filarmoni, Philharmonia London, Franz Lizst Oda Orkestrası başta olmak üzere birçok önemli toplulukla birlikte konserler verdi.

    Müzik eğitimine ve kariyerine uzun yıllar ABD’de devam eden Ozan Tunca ise, Bursa, Antalya, Bilkent, Hacettepe Üniversitesi, Florida gibi senfoni orkestraları ile birlikte konserler verdi; uluslararası müzik festivallerinde dinleyiciler ile buluştu. Klasik müziğin yaygınlaşması için çalışmalar yapan sanatçı halen, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

    Kardeşi Özcan Ulucan ile birlikte Keman-Piyano ikilisi olarak “En İyi Beethoven Sonat Yorumu” ödülünü kazanan Birsen Ulucan ise, 1989 yılından bu yana Burak Tüzün, İnci Özdil, Erol Erdinç, I.I. Galati ve Gürer Aykal gibi orkestra şefleri yönetiminde Türkiye’nin önde gelen orkestraları ile birlikte konserler verdi. Sanatçı aynı zamanda, Viyana Oda Orkestrası ve Franz Liszt Oda Orkestrası’nda solist olarak sahne aldı; ulusal ve uluslararası pek çok festivalde konserler verdi. Birsen Ulucan, konserlerinin yanı sıra halen 6-14 yaş arasındaki çocuklara, yetenek sınavı yapmadan piyano dersleri vermeye devam ediyor.

    Sanatçılar üniversitemizde 13 Nisan 2016 günü verdikleri konserde; Türk bestecisi Özkan Manav’ın yanı sıra Bach, Ysaye ve Schumann gibi dünyaca ünlü bestecilerin virtüözite gerektiren ileri düzey eserlerini yorumladılar. Sanatçıların üstün performansı ilgiyle izlendi ve büyük beğeni topladı.

    Önceki İçerikProf. Şener: “Özgün Bir Sosyal Bilim Üretmemiz Lazım”
    Sonraki İçerikAİBÜ’de Anıt Logonun Açılışı Yapıldı